Kuvert med 123 punchboard till mini slimline

För ett tag sedan skaffade jag mig en 123 punchboard från We R Memory Keepers för jag ville kunna göra mina egna kuvert. Oftast håller jag mig till standardstorlekar när det gäller kort som t.ex amerikanska A2 eller svenska A6. Men nu när slimline formatet gjort sitt intåg och dessutom introducerades formatet mini slimline förra året så växte behovet av att kunna göra egna kuvert. För att inte tala om mängden mönsterpapper som finns här hemma som då skulle komma till användning 😉

Jag beställde en punchboard från Anna (nu finns de i butiken) och började göra kuvert och å vad kul detta var. Så enkelt, bara skära till pappret till rätt storlek, biga och puncha på 4 ledder och klistra ihop. Lätt som en plätt. När jag testade att göra kuvert för slimline märkte jag dock att här kan man nog dela med sig av lite tips och tricks för att få det snyggt.

Med en punchboard skär man ut pappret i kvadratiskt format och bigar och viker sedan ihop. Supersnyggt och lätt när man gör kvadratiska kuvert och även ”vanliga” kuvert men när man ska göra kuvert för kort som är mer avlånga som slimline kort så kommer man till ett litet problem, långsidorna blir för långa. Alltså måste detta justeras innan man limmar ihop. Först måste man välja vilket håll man vill öppna kuvertet på, långsida eller kortsida. Jag tycker det blir snyggt om man öppnar på kortsidan så jag löser problemet så här:

 

Så här blev mina kuvert till slut. Punchboarden ger även möjlighet till att runda hörnen om man vill. Du ser båda varianterna nedan:

När det är dags att skicka, så fäster man den översta flärpen antingen med lite dubbelhäftande tejp eller glue dots om det inte behöver sitta lika hårt. Använder man glue dots så går det ju även att återförsluta kuvertet.

Jag använde mig av mönsterpapper från American Crafts i härliga regnbågsfärger. Dessa papper hade dessutom mönster på båda sidor så då får man även en cool insida.

Jag tänkte även dela med mig av lite tips när det gäller just mini slimline kort och dies. Jag köpte Lawn Fawns Large Mini Slimline Stackables dies för ett litet tag sedan. Den största dien i det sättet är 3×6 inch. Jag blev superglad och tänkte, det blir ju perfekt att använda mönsterpapper från mina 6×6 block… tills jag insåg att det blir väldigt tight att skära ut så att det blir snyggt. Så, jag kom på ett litet trick för att man ska kunna få ut 2 snygga rektanglar från ett 6×6 papper;

Och till sist så vill jag även bjuda på några kort som passar till dessa mini slimline kuvert. Nedan är skapat med Lawn Fawn seten Really High Five, Scootin’ by och Happy happy happy samt papper från 6×6 blocket Really rainbow.

Jag färglade mina djur och ballonger med Copic Markers och använde sedan lite Lawn Fawn Prisma glitter på ballongerna för lite extra bling. Hälsningen är stämplad med Versafine Onyx Black ink som jag sedan hällt clear embossingpulver över. Det ger ett clean och simple kort lite extra detalj och snyggt när det glänser lite extra.

Jag gjorde även en annan variant. Jag insåg att djuren i dessa set faktiskt kan illustrera andra saker än just att åka scooter och hoppa studsmatta. Visst ser det ut som de dansar?!! 🙂

För det vita pappret använde jag mig av det andra sättet av Lawn Fawns Mini slimline stackables, small. Den största rektangeln i det sättet passar ihop med den största rektanglen i det andra setet. Det är precis så man ser stygnen från den större dien.

Nu är det ju dags att testa de andra sakerna man kan göra med en 123 punchboard, nämligen rosetter och askar. Men det får komma i senare inlägg.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Kuvert med 123 punchboard till mini slimline

  Jessica

  (21 februari, 2022 kl. 15:05)

  Hej, jag har en sån 1-2-3 punchboard och jag undrar vilket kuvert-mått du utgått från när du gjort kuverten för minislimline?

  Marianne Elfving

  (23 februari, 2022 kl. 23:27)

  Jag utgick från måttet 3×6 inch. Då ska man skära ut ett papper som är 7 5/8 inch och biga efter det. Jag har följt den medföljande tabellen 😋.

Lämna ett svar