One corner cards och ett avslut, eller…

Ni har nog förstått vid det här laget att jag gillar CAS och idag tänkte jag visa ytterligare ett sätt att skapa CAS-kort. Tidigare har jag tipsat om att använda sig av 1/3-regeln, 1/9-regeln, ett huvudmotiv, mycket ”vit” och orörd yta, kluster, få lager och få dekorationer. Idag tänkte jag visa tre kort där jag placerat mitt motiv i ett hörn, så kallade ”one corner” kort.

Till det här kortet har jag använt mig av grid stencil från Altenew när jag gjorde bakgrunden som jag valde att placera i det nedre högra hörnet. Den rosa färgen är en Distress Oxide i färgen Kitsch Flamingo. Jag stämplar mitt motiv med Memento Tuxedo black. Texten har jag använt VersaFine till. Jag använder alltid den när jag inte ska färglägga för att den blir så bra till fina detaljer och text. Stäplarna heter Milkshake och är från Mama Elephant. De är tyvärr slutsålda men det finns mycket annat fint från Mama Elephant.

På det här kortet har jag placerat mitt motiv i det vänstra nedre hörnet. Här har jag också använt mig av Distress Oxide till bakgrunden. Stämpeln är från Altenew och heter Rosie Posy och jag har stämplat den med VersaFine dynan. De svarta dekorationerna har jag gjort av Nuvo Crystal Drops som jag tipsade om i mitt förra inlägg.

Jag tycker att det är svårast att placera mitt motiv i något av de övre hörnen när jag gör one corner kort. Här har jag använt mig av ett flygande motiv som då underlättar placeringen. Stämplarna kommer från Mama Elephant och heter Fly with me, men de är tyvärr slutsålda. Det finns dock liknande set som funkar lika bra t.ex. Flying with friends, Up and away och Up with love. Även denna gång har jag använt Distress Oxide till bakgrunden, Salty Ocean denna gång. De små pluttarna är Nuvo Crystal Drops.

Det här var mitt sista inlägg som gästdesigner för Pyssloteket. Det har varit så kul att få lära känna detta galna gäng i designteamet och jag har känt mig så välkommen. Dock var de så naiva att de gav mig inloggningsuppgifterna så nu blir de inte av med mig…. Moahaha…. Vi kommer alltså fortsätta ses varannan fredag och det är jag så glad för.

Kram Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

3 reaktioner på ”One corner cards och ett avslut, eller…

  Kerstin

  (25 februari, 2022 kl. 08:41)

  Så jättefina kort! Du är Queen of colouring! HUR får du så mjuka övergångar? Använder du copics (eller liknande)? Blending pen? Papper? Mina övergångar blir alltid hårda, alltså inga övergångar direkt 🙁 Roligt att hitta dig här även framöver.

  Handleden verkar ha läkt såpass att du kan göra kort igen. Bra!

   asajoh13

   (25 februari, 2022 kl. 17:44)

   Tack snälla för alla fina ord! Det värmer. Jag känner mig rätt ny på det här med färgläggning. Jag kör med mina promarkers som jag köpte för en evighet sen. Jag börjar med den mörkare färgen och sen målar jag den ljusa och liksom målar över den mörkare också. Om jag inte har några pennor som passar ihop tar jag samma färg men lägger först skuggan och målar den många gånger och sen målar jag över allt med samma penna. Blev lite rörigt det här men hoppas att du förstår mig.
   Handleden blir gipsad i fyra veckor till så det tar lååång tid att göra kort nu. Kram Åsa

    Kerstin Sundmark

    (1 mars, 2022 kl. 15:10)

    Tackar! Jag fattar. Vad använder du för papper?
    Fyra veckor 😢

Lämna ett svar