Stämplar + stenciler = sant

Har ni fallit för trenden med stenciler till stämpelmotiv? Det har jag gjort, men jag är ju å andra sidan ganska lätt att få på fall särskilt om stenciler är inblandade. Dagens två kort är just såna där jag stämplat motivet och sen färglagt med stenciler. Det som är lite mer ovanligt är att jag embossat motivet och dessutom med färgat embossingpulver. I normalfallet embossar jag nästan enbart när jag ska färglägga med akvareller eller liknande och då använder jag i princip alltid svart, guld eller möjligtvis silver.

Den här kvällen tänkte jag dock att mina andra pulver skulle få jobba så jag har embossat motiven med färgglada pulver från Wow som jag sen kompletterade med dynor från Altenew som jag tyckte matchade embossingen. På kort nummer ett är det ”Pop”, en blandning av orange, grå och vit, som fått sällskap av dynorna i ”Martian terrain” och ”Golden Sunset”. Bakstycket är embossat med embossingfoldern  ”Garden harmony”, även den från Altenew. Storleken på kortet är ett mini slimline, dvs 3 1/4 * 6 1/4 inch, mitt nya favoritformat.

Kort nummer två , som är ett fullstort slimline, 3 1/2 * 8 1/2 inches,  fick embossing med ”Oceanic” och färg från dynorna i ”Sweet dreams”. Här stänkte jag ner bakgrunden med en av de turkosblå nyanserna innan jag monterade på blomstret men det såg fortfarande lite fattigt ut så jag drog till med lite svarta stänk också.

Texterna på båda korten kommer från Pinkfresh studio. Setet heter ”Perfect sentiments”. Själva blomstämpeln och stencilen heter ”Miss your smile” och kommer från samma tillverkare.

Hur roligt det än är att lägga tid på färgläggning så känns det ibland som att man inte riktigt har tid och då tycker jag att den här typen av ”färgläggningsstenciler” är riktigt behändiga. Om du inte prövat så tycker jag att du ska göra det men pass upp så du inte blir beroende 😉

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar