Altenew Playful Blooms

Ibland har jag svårt att få till mina kort på det sätt jag vill när jag använder en embossingfolder med ett stort motiv. Här har jag lekt loss lite med embossingfoldern Playful Blooms från Altenew. Jag har inte använt hela mönstret utan valt ut en del av det.

Foldern är så vacker och den embossade ytan blir så otroligt detaljerad och fin. Jag är troligtvis sist på bollen med att lära mig att man ska fukta papperet med vatten innan man lägger det i embossingfoldern för ett tydligare avtryck, men ett väldigt bra tips är det iaf.

Till det första kortet började jag med att färga in mitt hjärta med DistressOxide Kitsch flamingo och Scattered straw. Jag tycker att de två färgerna blir så fina tillsammans.

Sen fuktade jag hjärtat med lite vatten innan jag använde embossingfoldern. Fotot återger inte detaljerna helt bra men det blir så tydliga och snygga avtryck.

Här är kortet i sin helhet. Dien och stämpeln är Hero Arts – Stamp & Cut -Happy Thanks XL. Den är slutsåld just nu men maila Anna (anna@pyssloteket.se) och fråga om hon kan ta hem den om du villhöver den. Sååå användbar. Jag har stämplat med min favoritdyna för texter VersaFine -Pigment Ink Pad -Black Onyx.

Nästa kort har jag gjort på samma vis men jag har använt enbart Distress Oxide Kitsch Flamingo för att färga in hjärtat.

Bokstäverna är Altenew Bold Alphabet Die. Förstår inte hur jag har kunnat klara mig utan detta alfabet innan. Så värt varenda krona. Stämpeln YOU kommer från samma Hero Arts set som jag länkade till ovan.

 

För att lyfta mitt huvudord på mina kort har jag monterat Lawn Fawn Vellum bakom. Sen klipper jag runt om mitt ord så att det blir som en ram. Jag tycker att ordet ”poppar” upp lite mer på det viset.

Det sista kortet för idag ville jag ha helvitt. Älskar helvita kort. Altenew -Leaf Canopy Die i vitt papper och i Lawn Fawn Vellum fick utgöra dekorationerna. Så härliga dies och att blanda vellum och vitt papper ger en härlig lager på lager känsla.

Alfabetet är återigen Altenews som jag länkade till ovan. För att få en lite mer elegant känsla använde jag Nuvo Crystal Drops som dekoration.

Ha en fin dag!

Kram Åsa

 

 

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar