Lawn Fawn – Spring Flowers Backdrop

Idag blir det två kort där jag använt denna härliga bakgrundsdie Spring Flowers Backdrop.

TIPS: Innan du börjar att stansa ut i papper är det viktigt att knipsa bort de inre stansmallarna. Om de sitter kvar försämras trycket när du stansar ut dien och den skär kanske inte igenom som önskat.

Jag fick även använda mig av tricket att köra den både stående -vertikalt och liggande – horisontellt så blir trycket jämnare över hela OCH det behövdes även ett par dubbelvikta kopieringspapper och ett par extra vevningar fram och tillbaka genom min Big Shot för att den skulle skära igenom ordentligt.

Du kan även testa att vända skärsidan tvärtemot det du brukar. Jag stansar mest med skärdelen nedåt, ska testa uppåt nästa gång också.

Kan vara bra testa ovan om du tycker din stansar ut dåligt… Innan du mailar Anna 🙂

Bakgrunden till båda korten har jag stansat ut i akvarellpapper med Lawn Fawn Sunburst Backdrop. , även Spring Flowers dien är utstansad i akvarellpapper till båda korten men jag valde att färgsätta dem på olika sätt.

Jag har färglagt ramen med akvarellfärg, stänkt med samma gröna färg för lite mer liv i bakgrunden och monterade cirkeln stämplad med en stämpel från hÄnglar & Wings set Året Runt på en bit dekorgummi för lite höjd.

Det andra blev ett skakkort där jag färgsatte ramen genom att upprepade gånger embossa med Distress Embossing Glaze i färgen peeled paint. Det är minst 3 lager, kanske 4… Tack för det tipset DT-Jenny, det blev ju helt magiskt!!!

Distress Embossing Glaze får du förbeställa genom att maila Anna men det går även att embossa med annat pulver men den förstnämnda är transparent och får effekten av glasering. Distress Embossing Glaze finns i alla distressfärgerna.

Valde att bara lyfta fram liljorna?/tulpanerna och limmade på dem efteråt.

Kortets budskap får bli en senare fråga… Jag gillar att ha lite ”öppna” färdiga kort liggandes som man bestämmer titel på när man ska använda det.

Svårt att fånga på bild men det ser verkligen ut som glaserat porslin från 70-talet  😉

Det blir defintivt mer sån här glasering från mig framöver får nog förbeställa några fler färger av Anna…

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar