Visible Image och regnbåge – en räddning ur svackan

Vad gör du när du är i en pysselsvacka? Jag har några knep som jag brukar försöka ta till – ibland lyckas jag, ibland inte. Det jag brukar göra är:

  • tags
  • måla upp färger
  • använd favoritstämplar
  • utmaningar
  • skisser
  • färgkombinationer jag gillar

 

Kortet som jag gjort till dagens inlägg är en färgkombination jag gillar (regnbåge) plus favoritstämplar) och det var riktigt roligt att komma igång.

Jag började med att stämpla ögat från stämpelsetet Where dreams take you – Visible Image med Memento ink Tuxedo black. Eftersom jag ville ha ett skarpt och fint stämpeltryck så använde jag min Misti så jag kunde stämpla flera gånger – att jag misslyckades ett par gånger behöver vi inte prata högt om… Tur hade jag också – jag behövde maska av motivet inför nästa steg, och det fanns redan en redan utklippt mask som jag gjort vid ett tidigare tillfälle.

Steg två var att använda stämpeln med ”strålar” från setet Set the tone – Visible Image. Min tanke var att det skulle stråla ut från ögat i olika färger (inte exakt alla regnbågens färger, men nästan), så jag använde mina Altenew dye inks för att plocka ut lämpliga färger. När jag hade stämplat alla färger tog jag bort masken från ögat och lade till lite färg med mina alkoholbaserade pennor och detaljer/streck med svarta och vita pennor (Posca, Signo broad och Fineliner).

Texten stämplade jag också med Memento ink på Neenah cardstock, skar i sär och monterade en del på svart cardstock. Panelen med ögat fick också en ”matta” av svart cardstock innan jag satte fast allt på en kortbas i ljusblå cardstock (Bazzill).

Ett färgglatt kort som förhoppningsvis kommer sprida lite glädje till den som får det.


Nu hoppas jag att min pysselsvacka snart ger med sig – för mig handlar det ofta om att fortsätta pyssla, fortsätta skapa – göra NÅNTING – och inte ge upp. Ju längre paus jag haft från skapandet, desto svårare är det att hitta tillbaka (för mig i alla fall). Jag blir på lite extra bra humör den här årstiden, så det borde inte vara så svårt att få det att spilla över i mitt pysslande! 🙂

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar