Moodboard & Skiss för April 2022

Vet ni vad jag har längtat!
Jag längtar efter sol och värme. Sol har vi ju faktiskt haft ett bra tag nu, vilket i sig är helt underbart, men det får gärna komma lite värme också. Jag är alltid så ivrig när det gäller min andra hobby, odling. Försådden gjordes för några veckor sedan och kanske jag sådde lite grann som redan börjar behöva komma till större planteringar.
Men det löser sig, det gör det alltid.

April månads moodboard är inspirerad av just April. Vårkänslor och fjärilar kommer fram, men även annat kommer fram under snön, diverse små prylar som varit försvunna, en del kallar det skräp, andra kallar det skrot. Här finns förhoppningsvis inspiration oavsett om du skapar kort, tags, canvas, altrar lådor, gör ATC-kort eller vad du nu vill hitta på.

För den här månaden kommer det också med en skiss, tolka den ihop med den moodboard ovan, eller fritt. Passar för alla format, ta valda delar, kopiera rakt av eller inspireras och vänd eller vrid så den passar dig.

Vi i Pysslotekets designteam blir väldigt glada om du vill dela med dig av det du skapar. Så använd våra olika hashtags, #pysslomood #pyssloskissen eller #pyssloteket så hittar vi dig på Instagram och delar gärna med oss på Pysslotekets Instagram. Bland de inlägg som taggar oss så letar vi efter vår nästa gästbloggare, kanske det blir du?

Jag har gjort några inspirationsalster och jag har använt både skiss och moodboard som grund. Först ut en tag där jag använt mig av färdiga tags från Tim Holtz, Distress Heavystock tags, det är en fantastiskt papper som tål en hel del vatten, såklart inte lika tåligt som watercolor paper, men för att spraya och stänka vatten passar det utmärkt! Här har jag sprayat med Distress Oxide Sprays i färgerna Saltwater Taffy, Salvaged Patina och Rusty Hings. Sen tog jag en gammal, ful och spretig pensel och duttade dit embossing ink från Rangers Emboss It Dabber genom att stryka ut lite på mitt underlägg och ta med penseln där ifrån. Jag använde Distress Glaze som embossing pulver, den är lite transparent och framhäver färgen under. Jag använde samma färger i glaze som jag hade till sprayerna. Det går såklart lika bra med vilket embossingpulver som helst, det är bara att prova sig fram.

Blomman är utstansad från Sizzix/Tim Holtz die nr 665221, den satte jag fast med dekorgummi som jag stansade ut med samma die. Blomman dekorerade jag sen med Tonic Studios Nuvo Crystal Drops i färgen Mustard Gold, varför ska man bara använda Crystal drops för att göra små pärlor, det går jättebra att dekorera en hel blomma! Limmade sedan dit blomman och en textrad från en stämpelset från Altenew. Helt klart inspirerad av inte bara moodboard för april, utan det händer ju saker i vår värld.

Här nedan har jag gjort ett kort, inspirerat av både moodboard och skiss. Bakgrunden är gjord med Distress oxide sprays och sedan har jag använt Distress ink i färgen Rusty hinge genom en stencil från TCW som heter Petal Burst. Visst påminner den lite om solrosor? Sen har jag stansat ut bakgrunden till fjärilen i vellum, och fjärilen kommer från Tim Holtz Transparent Wings. Även här har jag använt Nuvo Crystal Drops men för att den här gången göra just droppar 🙂 Ränderna till vänster är faktiskt ett brunt snöre, men det blev mer som streck när jag fotade.

Sist ut är två ATC-kort jag gjort med bakgrund av Dylusions Shimmer sprays i färgerna Pink Flamingo, Vibrant Turquoise och Desert Sand. Diecuts är från en äldre die från Tim Holtz som heter Industrial nr 661817 och det är en sk Bigz, den kan alltså skära ut i tjockare material om man vill. Finns inte i butikens ordinarie sortiment, men maila till anna@pyssloteket.se och kolla om hon kan ta hem den till dig. Nåväl, det pappret jag stansat ut i är ett metallic cardstock från Bazzil. Fjärilen är stämplad med stämplar från Stampers Anonymous-Flutter och embossad på vellum från Lawn Fawn och sedan målad med alcohol markers. Man kan måla på baksidan av vellumet, men då blir färgerna lite mer dimmiga. Målar man på framsidan och det embossade känns matt och tråkigt efter kan man enkelt göra det blankt igen genom att värma det med sin värmefön!

Om du har orkat läsa ända hit så hoppas jag du blivit ordentligt inspirerad och vill sätta igång att pyssla!

Butiken i Stockholm har lite annorlunda öppettider i påsk, tiderna hittar du här, och där kan du även läsa lite om webshopen och de funktioner som finns. Men, är du i Stockholm så passa på att gör ett besök i butiken! Där finns massor av kort och annat som designteamet har skapat som man kan kika på och bli inspirerad av. Har du tur kanske t.o.m någon från Designteamet är där och skapar oreda för Anna som försöker hitta en ordning bland alla produkterna!

Jag önskar dig en härlig vår och att solen ändå inte är framme allt för ofta, för man vill ju vara inne och pyssla också!

Ha det bäst!

/Katti

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

1 reaktion på ”Moodboard & Skiss för April 2022

Lämna ett svar