Vintage Journal

Snart är det påsk och jag har inte gjort ett endaste påskrelaterat pyssel. Många tankar och planer har det funnits dock och de säger ju att det är tanken som räknas 🙂

Däremot så har jag under flera veckor haft ett litet sidoprojekt som jag pysslat med då jag haft lite tid över. Gjort lite då och nu kan man säga. Det är väldigt skönt att ha ett sånt projekt, dit man kan återkomma om man kör fast på annat håll. 

Det är en slags art journal, men handgjord och lite mer av sorten vintage journal. Gjord av cardstock och kraft papper och sedan fylld med alla möjliga små ephemeras, dekorationer, stämplar, tags, biljetter o.s.v.

Istället för att skriva en väldigt lång tutorial och försöka beskriva steg för steg så finns en liten film på youtube. Där gör jag en s.k walk through av min färdiga journal, men sen kommer en snabb genomgång för hur jag gjort den. Glöm inte att prenumerera och klicka på ”gilla” 👍🏼, då blir jag extra glad!

 

Produkter jag använt:

Medier
Distress collage medium, Distress ink i färgerna Ground Espresso, Walnut stain och Tea Dye. Aleenes tacky glue, vatten, sköljmedel

Cardstock
Kortbaser, Tim Holtz kraftpaper, Tim Holtz – Idea-Ology – Backdrops, Kaiserkraft pappersblock_Journey, Craft Consortium – Vintage Emporium och säkert lite till. 

Dekorationer
Bland annat; Tim Holtz dekorationer (ephemeras, snippets, paper dolls, layers botanical, field notes, ticket book, photobooth, salvaged tags, Tiny clips) 

Dies
Sizzix/Tim Holtz ”Stitched Slots” En länk som du kan skicka till anna@pyssloteket.se för att beställa.

Verktyg
Skärmaskin, sax, corner punch, Circle punch, blending tool

 

Ha det gott i vårsolen!

/Dt-Katti
@charmigt_pyssel

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

1 reaktion på ”Vintage Journal

    […] på lager. I ett tidigare inlägg visade jag en vintage journal jag gjort, det inlägget hittar du här. Men idag vill jag visa början på ett projekt jag håller på med. Nämligen att fylla en Wooden […]

Lämna ett svar