Använd dina pappersblock!

Vem har inte massor med pappersblock hemma?
Mönstrade papper är svårt för mig att låta bli. De hamnar mer än gärna i min shoppingkorg. Ibland tror jag de hamnar där av sig själva. Lite som när barnen lägger godis i vagnen i matbutiken…

Missa inte detta erbjudande!
Skulle det vara så att du vill ha mer papper, dum fråga egentligen, för det vill man ju!
Ja då är det en härlig rabatt, 20% på dessa block nedan i webshopen!

Gäller endast onsdag 27/4-2022 fram till midnatt. Ingen kod behövs.

Men då till det jag vill visa dig. Det är enkelt att få användning av sina papper, ja det finns ju många sätt att använda sina papper på, men här kommer ett sätt. En liten folder för presentkort.

Presentkortsfolder

Man tar helt enkelt en sida ur sitt pappersblock, de flesta är 15×15 cm eller med amerikanska mått 6″x 6″. Biga det på hälften, 3″. Snurra sedan ett kvarts varv och biga på 2″. Vik längs den linje som är 3″ och klipp en bit in på den bigningen som är 2″…

Nä, det här blev för krångligt att försöka beskriva, det skulle ju vara enkelt att göra de här foldrarna. Titta istället på den här YouTube videon!

Du ser, det är inte så svårt, och det går fort att göra också. Så när man ändå är igång så är det så enkelt att göra en hel drös! Sen pimpar man efter tycke och smak.

En effektfull dekoration är att använda dubbelhäftande tejp och lösglitter. Sätt en tejpremsa där du vill dekorera, se till att trycka fast tejpen ordentligt innan du tar på bort skyddspappret. Jag använder mig göra av en bone folder, en bigare. Därefter så ta bort skyddspappret och strö över glittret. En fördel är att man håller sig över tex ett kopieringspapper så du antingen kan hälla tillbaka överblivet glitter i burken eller i alla fall för att skydda bordet. Tryck fast glittret i tejpen och borsta sen försiktigt bort överflödet. Använd gärna en torr och mjuk pensel.

När jag höll på som bäst att göra massor av de här foldrarna så passade jag på att limma ihop några till ett album. I videon beskriver jag lite snabbt hur man limmar ihop. Men sen över ryggen på albumet, så kan man sätta en bit washitejp som dekoration. Här har jag använt en textiltejp från Tim Holtz.

Både i albumet och även på en av foldrarna nedan så använde jag kardborre som stängning. Funkar väldigt smidigt! Tycker man att det sitter hårt när den är stängd så kan man trycka lite på den som har piggarna så blir de lite mjukare och fastnar inte lika hårt. Längst ned i inlägget hittar du materiallista med länkar till produkterna.

Lycka till med dina foldrar och minialbum!

Produkter jag använt:

Medier
Nuvo Deluxe Adhesive
Distress ink.

Pappersblock
Här hittar du mängder

Dubbelhäftande tejp
Scor pal tejp, 1/8″

Självhäftande kardborrestickers
Craft medley hook loop dots

Verktyg
Skärmaskin, sax, corner punch, Circle punch, blending tool

 

Ha det så gott!

/Katti

 

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar