Crackle Paste med Heat Embossing

Den 7 maj så var det Scrapbooking Day.
Det firade vi i Pysslotekets Designteam genom en visklek.
Alltså så skulle vi inspireras av föregående alster i vår lista och göra ett eget.
Precis som i viskleken så vet man aldrig hur det ska sluta!

Någon stans i mitten av vår lista så var det min tur.
För att se allas bidrag och i den ordning som vi gjorde kan du klicka här och läsa mer om viskleken.

Mitt bidrag blev ett alster i vanlig kortstorlek, i Amerikansk A2, det är inte alls som vårt A2 utan mer som vårt A6 i storlek. En del i gänget gjorde Art journals, andra kort och någon Layout blev det också. Så det var väldigt roligt att vi gjorde så olika.

Jag började med att använda en stämpel från butikens nya märke, Aall and Create och just den jag använde heter Scripted arthropods. Jag stämplade med en embossingdyna och sen heatembossade med ett matt pulver från WOW som heter Earthtone Honey, finns inte just det pulvret hemma i butiken så kan du ju använda det du har eller om du hittar något annat snyggt här. Sen så tog jag en stencil från Tim Holtz som heter Thatcher THS04, just den är slut för tillfället, men skicka ett mail till anna@pyssloteket.se och beställ, hon får hem den på ett kick! Annars finns det ju sjukt många stenciler i butiken, så säkert kan du hitta en annan du gillar! Hur som helst, jag använde Distress Crackle Paste genom stencilen och direkt efter att jag lyft bort stencilen så pudrade jag med ett embossingpulver. Men, nu måste man låta sin paste torka innan man använder en heat tool på embossingpulvret. Crackle paste måste man låta självtorka och beroende på hur tjockt man lagt så tar det förstås olika lång tid. Får den inte självtorka så bildas inte de sprickor som det är tänkt att bli med just Crackle Paste.

Sen var det dags för lite dekorationer. Några utstansade kugghjul i chipboard färglade jag med Black Gesso och sen glimmade till med en guldig paste från Cosmic Shimmer. En helt underbar sådan och den kan du beställa hos Anna! jag kan varmt rekommendera alla dessa olika från just Cosmic Shimmer, de är så härliga att jobba med. Vill du beställa just den här guldiga så hittar du länken här hos leverantören, och den mailar du till Anna och säger att den vill du ha!

Sen är det cheesecloth och lite silkespapper, kallas också tissue paper eller collage tissue paper. Sen så har jag satt dit en paper doll som jag embossade klänningen på. Bakom henne så är det en utstansad fjärilsvinge som jag också heat embossat med två olika pulver från WOW, det är Poppin Blue som ingår i trion Party Popper och även Karin´s Dream.

För att ge kortet ett budskap så tog jag en metal word plaques från Tim Holtz och även den heat embossade jag med ett metallic pulver jag hade hemma. För att heat embossa på en icke slät yta så kan man använda sig av en flytande embossing vätska. Jag gillar den här! Satte fast skylten med svart snöre i några varv och limmade bakom skylten för säkerhets skull. Avslutade med att sätta kortet på svart cardstock, jag gillar dessa från Blackberry Swirl från Bazzil, de är stadiga och bra!

Materiallista:

Jag önskar Dig en härlig dag!

/Dt Katti

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar