Distress inks och stenciler

I lördags visade DT-Babsan sin viskning från delar av Pysslotekets designteams lilla lek med visktema som visades för en tid sen på scrapbookingens dag 7e maj.

Idag kommer min viskning inspirerad av hennes kort och de kort som kom till av bara farten i processen. Sist visar jag även ett par äldre kort med samma teknik inkblendade i bara en nyans men då med Distress Oxides istället. Men först dessa!

Vi kör ju lite Distressmania den här veckan på Pyssloteket och jag använde, inspirerad av Gunillas kort, distress inks i färger Spiced Marmalade och Mustard Seed med blending brushes genom ett par underbara stenciler från Aall & Create; Wood Pile #63 och Tre Fiori #116

Här byggde jag ett blickfång med olika stämplar från Aall & Create’s stämpelset Hibiscus #458 och Musical Gears #59  Fjärilen är Timpans Idea-Ology Transparent Wings  så är även stickersen, Small Talk Stickers

Här har jag helt enkelt bara stämplat på det stencilerade med den läckra stämpeln Squared Digits #293 också den från Aall & Create. Det här är ett öppet kort redo att få en titel framöver beroende på behov 🙂 Kanske blir det ett grattis- eller krya-på-dig kort, vem vet….

Här stämplade jag även med Bold Alphas Mini #349 förutom med de ovan nämnda seten från Aall & Create. Happy Birthday kommer faktiskt från ett äldre Lawn Fawnset; Really High Five.

Jag har tidigare gjort kort med samma teknik men då bara med en färg och med Distress Oxides istället. Så här ser de ut;

Oxides är lite mattare, även om man inte inte tillsätter vatten ovanpå så blir de mer kritliknande. De beter de sig också lite annorlunda jämfört med ”vanliga” distressinks. Personligen tycker jag faktiskt att de är mycket lättare att inkblenda med. Det blir mjukare övergångar mellan nyanserna upplever jag. Det är klurigare få ihop de vanliga distressinksen utan skarpa kanter men det kan nog upplevas lite olika från person till person. Välja en av produkterna kan jag iallafall inte göra. Jag behöver definitivt båda produkterna!

Här upptäckte jag att den stencilerade bakgrunden kan förstärkas genom att man inkar bort det vita med samma nyans och ugglan från KatzelCraft flöt mer in i bakgrunden än låg ovanpå. Texterna är Snorkigt från hÄnglar & Wings.

Det var allt för mig, hoppas du orkade titta igenom hela blogginlägget och missa för allt i världen inte att kika in i webshoppen för finfint erbjudande!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar