Creative Mojo – Kreativ drivkraft

Någon bättre översättning kan jag inte komma på. Den här tiden på året är det mycket som händer kring oss, våren spricker ut i full blom, och med den kommer allergier, vårförkylningar, glädje, trötthet och en massa andra känslor. Har man dessutom barn i skolåldern (hos oss bl.a. en Student) så händer det väldigt mycket som man vill hinna med. Jag tänkte skriva som SKA hinnas med, men nej, man måste inte vara med på allt som händer. Men vissa saker vill man inte missa. Till det kommer kanske andra intressen, som trädgård, fix på tomten, vedhuggning eller vad man nu har för sig. Med allt det som händer under maj och juni är det rätt så lätt att tappa sin pyssel-mojo.

Vad gör man när man tappat sin drivkraft? Jag har faktiskt inte något bra svar på den frågan, man vill pyssla, men man kan för allt i världen inte prioritera så man får en stund med sitt pyssel. Men får jag en stund över så brukar jag försöka läsa blogginlägg från mina dt-kollegor på Pyssloteket, kolla Youtube, surfa på Instagram och även plocka och sortera bland alla pysselgrejer. Har man tur så dyker det upp något ofärdigt projekt som man kan sätta tänderna i. För det gäller ju att komma i gång! Men det är ju inte så bara…

Jag hittade faktiskt en stund över, och inte bara hann jag plocka undan i mitt pysselrum, jag lyckats faktiskt få ihop ett kort inspirerat av nuet. Jag har använt mig av tekniken som kallas Ink Smooshing, dvs man väljer stämpeldyna, den här tekniken funkar med vilken som helst bara den reagerar med vatten, och där är ju Distresserna förnämliga! Både Distress Ink och Distress Oxide funkar ypperligt till ändamålet. Jag trycker av färg från stämpeldynan på min arbetsyta, en glas mat från Tim Holtz. Sprayar lite vatten och trycker sen dit pappret mot färgen på valda ställen. Här kan du se första lagret med färgen Weathered Wood (materialists finns längst ned i texten). Här finns flera blogginlägg du kan läsa om Ink Smooshing.

Jag torkar sen färgen med min heat tool och kan fortsätta med nästa färg och upprepar processen tills jag är nöjd. Därefter tog jag en stämpel från Aall and Create, älskar verkligen deras stämplar och den här med siffror fick mig att tänka på alla datum jag ska komma ihåg framöver. Jag stämplade med en embossning dyna och heat embossade sen med färgen Sea Salt från WOW.

Distressade kanterna på kortet med Distress Ink i färgerna Tea Dye och Ground Espresso. När man säger distressade kanterna så menar man att man färgar in kanterna, men lite så där slarvigt, det ska inte se perfekt ut, utan gärna lite använt och tummat.

Som text till kortet tycker jag Take a Break från Katzelkraft passade utmärkt! Stämplade i Distress Ink, Prize Ribbon och heat embossade med clear embossingpowder. Som kortbas gjorde jag min egna med ett cardstock från Bazzill som heter Peach Creme.

Jag hoppas jag kunde bjuda på lite inspiration och kanske få dig att pyssla lite en kväll.

Ha det fint i våren och glöm inte att njuta, take a break helt enkelt!

/Katti

Materiallista

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar