Stencil och Brushstroke flowers 2 med månadens moodboard

Maj månads moodboard inspirerade med sina pastelliga färger, något jag i vanliga fall inte går igång på så mycket. Men, det var något med nyanserna och blommorna som fick mig att gå all-in.

Så, jag valde den grönblåa färgen ihop med gul, persikoorange och lite rosa och skapade detta:

Jag har använt mig av;

 

För att skapa mina kort började jag med ink sprays och sprayade först en panel genom stencilen. Sedan lyfte jag stencilen, sprayde lite vatten på den och gjorde ett avtryck på ytterligare ett papper. Jag sprayade sedan ytterligare en gång genom stencilen och fick då mönster både genom trycket och genom stencilen. Jag torkade och sprayade lite vatten i omgångar för att få färgen att flyta ihop lite samt att skapa vattendroppar. När jag var nöjd skar jag ut panelen med Lawn Fawns Simple Stripes Portrait backdrop. Jag skar även ut några vita sektioner och limmade fast dessa på en panel.

Dags för blommorna och bladen. Jag gjorde ett par paneler så att jag hade lite att skära ut ifrån och använde mig av Tim Holtz Brushstroke Flowers 2. Jag skar även ut diesen i vitt och gjorde lite inlay-teknik som helt enkelt betyder att man pusslar tillbaka vissa bitar när man gjort sin diecut. Jag la även vissa av de vita delarna under de färgade för att de skulle stå ut mot bakgrunden bättre.

När jag hade alla mina bitar så var det dags för montering. Jag komponerade mina kort genom att lägga ut alla bitar och flytta runt dem tills jag var nöjd. Vissa delar är limmade direkt mot bakgrunden medans andra fått lite höjd med hjälp av 3D foam tape. Jag såg till att alla delar överlappar varandra, det gör att man får en sammanhängande komposition i slutändan.

Jag hittade matchande paljetter i Buttons & Galore sortimentet. Använde mig av turkos, vitt och genomskinligt. Älskar även Tim Holtz/Ideo-logys Metallic Sticker Book som har stilrena texter i guld på svart eller vit bakgrund. Jag brukar limma dessa etiketter på en bit papper först (sätter faktiskt lite lim på baksidan för att vara säker på att allt sitter fast). Klipper runt etiketter och limmar sedan detta på mitt kort. Det ger en lite extra finish.

Om du också har blivit inspirerad av månadens moodboard, dela gärna i sociala medier som Instagram med hashtagen #pyssloteketmood (där det finns massor av inspiration) eller i vår Facebook-grupp i veckotråden.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar