Den blomstertid nu kommer – tävling med Altenew

Det närmar sig skolavslutning och vädret svajar fram och tillbaka. Regn och sol gör att det prunkar utanför och i veckan kom leveransen från Altenew. Det blommigaste märket av alla. Allt detta pekar förstås på att det är dags för en tävling.  Tre riktigt fina priser från Altenew ligger i potten. Detta kan du inte missa. Så här skriver Babsan om vad som gäller:

”Den blomstertid nu kommer”. Nu är vi där! Vi vill fira in den här fantastiska årstiden med en tävling på temat ”blomster”.
Vi vill att ni skapar ett valfritt alster (utom digitala, tack) där blommor och blad ska var framträdande och vi vill att ni använder produkter (stämplar, dies, embossingfolders, stenciler, hotfoil plates) från Altenew. Andra märken får så klart förekomma men Altenew ska vara ”the star of the show”. Tävlingen pågår från och med nu till och med midnatt måndag den 6 juni
Ditt bidrag laddar du upp i albumet som finns i i Facebookgruppen ! Vinnare kommer utses av designteamet.”

Se så fina priserna är:

Altenew och tema blommor… det är som om Babsan blickat rakt ner på mitt pysselbord just nu. Jag har massa kort på gång med Altenews blomstämplar ackompanjerat av deras vackra stenciler:

Material från vänster till höger: Dahlia Bright Eyes Outline (beställningsvara), Deco Wallpaper, Tulips outline, Bubble wrap, Dotted blooms (beställningsvara), Henna Square 

Men så här inför svenska nationaldagen tänkte jag göra ett par kort i blå-gult.

Jag har stämplat den lilla stämpeln Flower delight flera gånger över ett akvarellpapper med Rangers Archival ink stämpeldyna i den bruna färgen Coffee. Det gör intrycket lite mjukare än om man stämplar med svart. Sedan har jag färglagt med akvareller.

En av blommorna har jag stämplat på ett separat papper och stansat ut jag har även stansat ut skuggan i mossgummi så jag kan poppa upp en av blommorna från mönstret jag bildat. Texten happy har jag stansat ut i vitt och blått och lagt den blå cardstocken som en skugga bakom.

Material: Stämpeln flower delight med tillhörande dies (diesen är beställningsvara), sentiments die , Happy-die (beställningsvara från Altenew) akvarellpapper, akvarellfärger, mossgummi, cardstock, kortbas, Rangers Archival ink Coffee (beställningsvara)

Den andra blomman är lite av en favorit; Blossom & Bloom. Denna har jag färglagt med Altenews woodless coloring pencils som är vattenlösliga. Här har jag använt diesen för att skära ut en mask och lägga över och sedan blenda bakgrunden med distress ink.

Här har jag stansat ut texten wishes i vittpapper och mossgummi för att få en 3D-effekt på texten. I övrigt får det vara ett ganska avskalat kort med bara de söta Fairy drops som dekorationer.

Material: Stämpeln Blossom & Bloom med tillhörande dies, Holiday Script Words die (beställningsvara), mossgummi, Fairy drops, cardstock, kortbas

Vilka är dina blommiga favoriter och vad skapar du till tävlingen Den blomstertid nu kommer? Välkommen med ditt bidrag!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar