Månadens gästpysslare Cicci D’Adda

Hej! Cicci här!

Idag är det jag som har äran att vara gästbloggare.

Jag började kortmaka ”på riktigt” 2007, innan dess var det några år med julkortspyssel.

Kortmakeriet har gett mig många roliga upplevelser, nya vänner och avkoppling.

Jag är numer hemma på heltid (pga sjukdom) och när jag kan sitta i mitt pysselrum glömmer jag värk och annat elände.

Inspiration hittar jag lite överallt. Ibland är det en godispåse, en annan gång ett mönster på ett tyg. Men mest av allt är det andra pysslingar som inspirerar mig. DT-gänget här på Pysslo (det säger jag inte för att smöra, de är duktiga), kreativa människor på You Tube och allt möjligt på Instagram.
En av mina favoriter heter Nicole Watt. Hon brukar ha ett live på YT varje torsdag och släpper en liten teknikvideo en gång i veckan. 

Jag älskar att testa olika tekniker och nya produkter!

På det här kortet har jag använt setet Golden Day från Altenew (ett av mina favoritföretag när det kommer till stämplar). Jag gillar det dels för att jag tycker att blomman är fin, men också för att man kan färglägga med vad man vill, man behöver inte använda sig av de olika stämpellagren (som jag gjort här).

Bakgrunden är gjord med en stencil från Kaisercraft. Det vita papperet har jag sprayat med lite vatten, lagt på stencilen och sen kört den genom min stansmaskin. På det kraftfärgade papperet (som är mönsterpassat med det vita) har jag använt Distress Collage Medium – Crazing och guldfärgat embossingpulver, som jag värmt som vanligt. Texten kommer från Altenews set Signature Words Die (ett superanvändbart set).

På mitt andra kort har jag också använt ett set från Altenew, Build A Flower Begonia (Hör av dig till anna@pyssloteket.se om du vill beställa). Alla blommor är stämplade med dynor från samma inkset (Cherry Blossom från Altenew) men i lite olika ordning. På det sättet kan man ändra blommornas utseende lite grann.

Bakgrunden, som nästan försvann, är gjord med stencil och Distress Texture Paste. Sen har jag strösslat över lite Distress Embossing Glaze lite här och där och värmt på.
Texten kommer från ett väldigt användbart set från hÄnglar&Wings; Babylycka.

På korten ovan har jag gjort bakgrunder med Alcohol Inks (beställningsvara) och sen använt en dyna som heter Alcohol Lift Ink Pad på bakgrundsstämplarna. Den lyfter upp färgen från bakgrunden och man kan sen stämpla av den på ett papper och använda till ett annat kort. På det mörka kortet har jag duttat med guldfoil i färgen innan den torkat.

Ett litet tips från mig när man ska fästa små grejer av vellum är att använda sig av ett limstift. Jag brukar ta lite lim på ett finger och sen dra med det försiktigt på vellumet. 
Bakgrundsstämplarna är från Hero Arts och My Favorite Things. Happy Birthday kommer från Altenew och blommorna från Sizzix/Tim Holtz.

Det var allt för mig. Undrar ni något så hittar ni mig i Pysslotekets FB-grupp. Vill ni se mer från mig så finns jag på Instagram; trollmorpysslar

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Lämna ett svar