Distressrutor i olika färger och former

Idag har jag ett gäng kort med distressrutor som gemensam nämnare. Jag insåg just att jag inte har alla färgkombinationer i huvudet så jag får försöka komplettera när jag kommer hem. 

Jag har använt lite olika stenciler för själva “rutan” och vissa kan man enkelt efterlikna med rivet papper, maskeringstejp eller en stans och kopieringspapper till exempel.

Stencilerna jag använt är:

  • Darkroom door – Circle set (en tidigare specialbeställning)
  • Darkroom door – Rectangle set (en tidigare specialbeställning)
  • MFT – Heart extraordinaire
  • MFT – Watercolor wash rectangle (finns tyvärr inte i butiken)

Det finns säkert fler tillverkare med snarlika stenciler än just de jag använt, det går ju även att göra sin egen stencil om man har tillgång till en stansmaskin eller sax/kniv och linjal.

Jag är väldigt osäker på färgerna i denna ruta men det KAN vara Wild honey och Stormy sky. Förutom det har jag en gammal die från Memory Box som heter Fairyland butterflies och texten kommer från Hero Arts Hello there stamp & cut. Texten har jag glittrat till med Nuvo shimmer pen och glossy accents. Sist av allt har jag fäst ett par halvpärlor i passande färg.

Detta kort kan en del av er redan ha sett under en live med Tettiz och mig. Om jag minns rätt har jag använt Cracked pistachio och Peacock feathers i bakgrunden. Stämplarna kommer från Altenew Weekend doodles och som dekoration satte jag tre halvpärlor vid ena blomman.

Här har vi en väldig blandning av tillverkare, jag tror att kortet kan ha varit med i någon live tidigare men det var ett tag sedan. Här har jag använt en stencil i distressrutan, det är Cells från Tim Holtz och färgen kan vara Dried marigold i olika mängd för att få en liten skillnad. Dinosaurien kommer från Lawn Fawn Rawr och ballongerna från Mama Elephants Up and away.

Här har jag använt Blueprint sketch, Twisted citron och Peacock feathers. Motiven kommer från MFT Mermazing och texten är från Lawn Fawns Keep on swimming.

Här har jag använt spun sugar eller kitsch flamingo och picked raspberry samt Lawn Fawns stencil Lots of hearts background. Bokstäverna är utskurna med Lawn Fawns Oliver’s stitched ABC’s som jag testade att lägga foil upp till ungefär hälften. Kossan är också från Lawn Fawn men från setet Hay there. Foilen kommer från Thermoweb i färgen Wild cherry.

Dessa färger var lite kluriga att lista ut, det kan vara Fossilized amber och kanske Wild honey men jag är ganska osäker. De gula nyanserna är inte min starka sida 🙂

Grisarna kommer i alla fall från Mama Elephants Hogs & kisses och texten hittade jag i mina gömmor.

Jag tror att det är Shaded lilac som fått vara i bakgrunden här samt stämpeln Number jumble background från MFT. Björnen kommer från MFT Beary special birthday och texten är från hÄnglar & wings Inbjudan script.

Till detta kort har jag använt Tumbled glass och stämplar från Lawn Fawns set Duh-nuh. En linje runt kortet och lite glitterstänk blev sista piffen. Snabbt och enkelt 🙂

 

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar