Tack med Distress Oxides

Så här i slutet av vårterminen och innan sommarlovet är det många som ska tackas av – lärare, kollegor som kanske går i pension eller byter arbetsplats. Jag fick en beställning och gjorde en bunt med färgglada kort relativt snabbt och enkelt och tänkte berätta hur jag gjorde.

Först skar jag till mina paneler (till bakgrunderna) i akvarellpapper (Canson XL)

Bakgrunderna gjorde jag med Distress Oxides och ink smooshing, vilket innebär att jag trycker av färg från Oxidedynorna på en plastig yta – t.ex. en plastpåse/stämpelförpackning, ett craft sheet eller liknande – sprayar på lite vatten och sen trycker ner pappret i färgen. Jag brukar torka mellan varje färg, så att de inte blandar sig så mycket med varandra.

När jag skulle stämpla tog jag fram min Misti – det underlättar mycket om det är många kort som ska stämplas likadant. Jag radade upp bokstäverna från hÄnglar & Wings set Alfabet och stämplade på alla fem korten.

Med min älskade Uni pin Fineliner-penna ritade jag ram och streck under texten på korten och duttade dit lite vita blänk med en Signopenna.

Det kändes lite tomt på korten, så jag tog fram hÄnglar & Wings stämpelset Stjärnor och lade till. Även här använde jag Mistin för att snabbt och smidigt stämpla stjärnorna.

Panelerna med bakgrunder på satte jag fast på svart cardstock med dubbelhäftande tejp innan jag slutligen monterade fast dem på färdiga kortbaser från Anita’s.

Det behöver inte vara svårare än så – sen är det bara att experimentera med färgkombinationer på bakgrunderna, som jag gjorde:

Jag tror jag gillade den orange-gul-rosa eller den sista blå-gröna bäst – vilken blev din favorit?

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar