Bokmärken med Studio Light – NR. 205, Butterfly stämpeln

Till dagens inlägg har jag skapat tre bokmärken. Jag köpte det här stämpelsetet för längesedan och tanken var bland annat att kunna göra bokmärken av den.
Formatet liksom inbjuder till något avlångt.
Eftersom jag är en hemsk mamma med den onda intentionen att tvinga mina barn att läsa ett kapitel varje dag hela sommaren så passade det väldigt bra med varsitt bokmärke. Ett till mig också, man måste ju föregå med gott exempel! 😉

Såhär ser stämpeln ut, den heter NR. 205, Butterfly. Det finns ett som heter Hydrangea också, superfint det med.

Jag stämplade på Neenah Classic Crest papper med Memento Tuxedo Black. Eftersom den dynan är vattenbaserad och stämplade från Studiolight känns lite mer ”flimsy” än andra så upplevde jag att jag fick stämpla både två och tre gånger innan jag hade täckning överallt. Färgen från dynan ville gärna pärla sig lite.  Det är alltså toppen om man har en MISTI eller liknande stämpelverktyg om man har samma problem som jag hade här. Har man inte det kan man testa att sudda lite med ett suddgummi på de ytor som färgen ska fästa på. Det brukar hjälpa massor.
Jag färglade sedan med alkoholbaserade markers. Jag använder Copics men pennorna från Altenew fungerar på precis samma sätt men kommer i färdigmatchade kit till ett oerhört mycket bättre pris. Reinkers finns till de pennorna också och även de har en många gånger bättre prisbild än Copics.
Jag valde också att gå över lite med färgpennor och fördjupa skuggorna där jag tyckte det behövdes.

Altenew har ett stämpelset som heter Tall Tale som är på temat böcker och läsning. Texterna är dock på engelska så jag valde att översätta dem till svenska och sedan skriva ut på vitt cardstock.

Så himla kloka och fina texter!

När jag kände mig nöjd täckte jag hela bokmärken med dubbelhäftande tejp. Man kan självklart köra det igenom en lamineringsmaskin också men jag valde tejp för en lite mindre vass slutfinish. Tycker ofta kanterna kan bli lite vassa på lamineringsark när man skär ner dom.

Jag tycker det här stämmer så bra. Att förlora sig själv i en god bok är något jag vill att mina barn ska få uppleva i sommar! <3

Vilken är din favoritbok? En jag läst som mina tankar ofta återkommer till är Shantaram av Gregory Roberts. Älskar den!

Hoppas ni har en fin start på sommaren allihop!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

2 reaktioner på ”Bokmärken med Studio Light – NR. 205, Butterfly stämpeln

  Kerstin Sundmark

  (23 juni, 2022 kl. 20:54)

  Kanonfina! Klart man ska uppmuntra barn att läsa! Många pratar om Shantaram, har den kvar. Senaste favoritbok: Lektioner i kemi av Garmys. Läs!
  Tidigare stod det dubbelhäftande tejp, nu tejp. Vilken tejp använder istället för laminering? Happy midsummer!

   Malin

   (2 juli, 2022 kl. 21:49)

   Hej!
   Jag använder genomskinlig packtejp bara!

Lämna ett svar