Paper Piecing med Aall & Create’s Dee

Jag föll verkligen pladask när DT-Malin visade sina kort med Dee. Köpte raskt alla som finns utom Nurse Dee. Min tanke var egentligen att färglägga med mina watercolor brushmarkers från Altenew men så kom jag på att jag ville ha en ”tapet” i bakgrunden och fixade masker för att Dee inte skulle hamna i tapeten och då kom idén att istället för att måla hennes kläder klippa ut dem i mönsterpapper.

Liiite krångligare än att ”bara” färglägga med brushmarkers men ack så kul det var!

Jag stämplade alltså först A-M Dee på en panel i akvarellpapper, stämplade henne igen på ett maskpapper och klippte ut. Det funkar även utmärkt med dessa extralimmade post-it-lappar när motivet inte är så stort men det kom jag på först efteråt. Prisbilden är lite annorlunda… man kan tom unna sig att ta flera lappar på en gång…

Täckte sedan den stämplade Dee på akvarellpanelen med maskpappret (som du kan skymta längst upp i bilden) Med bakgrundsstämplar ur gömmorna från MFT (Lined by hand) och Hero Arts stämplade jag sedan en ”tapet” med vattenfast dyna eftersom jag visste att jag skulle färglägga och skugga med vattenbaserade färger sedan.

Efter det stämplade jag Dee ytterligare en gång till fast på mönsterpapper denna gång, klippte ut hennes kläder och limmade på plats. Resten av Dee färgsatte jag med mina watercolor brushmarkers från Altenew (förbeställt av Anna, de är super!)

På det första kortet nedan är hennes kläder ett egengjort mönsterpapper av en prickstämpel  och vattenfärg, de andra kommer från spillbitar av mönsterpapper.

Den här sista glömde jag faktiskt att skugga runt henne men tycker det gick bra det också. Dee är ju morgontrött och kaffelängtande i den här stämpeln men jag saknar tydligen svenska stämplar som har med kaffebehov att göra men hittade flera bland hÄnglar & Wings ”Snorkigt”stämplar som passade fint också tyckte jag.

Jag föll även för Gardener Dee, mitt trädgårdsintresse har fått ett uppsving efter många års träda och jag har just blivit med växthus men det som gjorde det hela för mig var tvetydigheten i titeln på nästa kort. Jag har uppnått den där åldern där behovet av en toalett kan uppstå mycket hastigt och väldigt plötsligt utan förvarning så vem vet snart händer väl nedan fast utan (l) då… 🙂 Det känns onekligen bättre att driva lite med ålderstecknen som dyker upp ”one-by-one” hos en själv och i bekantskapskretsen och skratta åt eländet istället för att gräva ner sig haha 🙂

Här ser du skillnaden mellan vanlig färgläggning och paperpiecing.

Nu stundar semestertider, all info du behöver kring butikens öppettider finner du längst ner på startsidan på www.pyssloteket.se

Ha en fortsatt skön juli!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar