CAS och ännu mer CAS

Hej!

De flesta vet nog nu att CAS är min grej. Jag älskar CAS och har gjort det så länge. När jag gjorde mina CAS-kort i början visste jag inte att det fanns ett namn på stilen ens. När jag är i en pysselsvacka, som jag är nu, så försöker jag att gå tillbaka till mina rötter, alltså skapa CAS och då ofta extrem CAS. (Jag fuskar ju ibland med lite andra stilar eller det som en riktigt sträng person inte skulle kalla CAS fast jag tycker att det kvalar in därunder.)

För att jämföra lite har jag skapat två CAS kort med samma stämplar men på det ena kortet har jag byggt upp en liten miniscen för att visa att det går att hålla sitt kort CAS även om man gillar att bygga scener. Det andra kortet har jag sedan skalat av rejält. Vilka av korten är dina favoriter, de med en liten scen eller de avskalade? Eller är det kanske olika…

Först ut ett kort med stämplar från Mama Elephant -Celebration Hamsters. Texten är från Avery Elle-Loads of Wishes. Scenen här fick bli lite härligt färgglada moln gjorda med Distress Oxides.

Till det avskalade kortet valde jag att inte ha något alls i bakgrunden. Jag älskar denna typen av kort. De känns så rena och framför allt lugna. Jag tror att jag gillar det så mycket för att mitt skrivbord ser allt annat ut än städat och ordningsamt. Jag är inte bra på att hålla ordning men i mitt huvud är jag väldigt strukturerad (tycker jag själv iaf…). Kostade på mig lite bling från Buttons Galore och texten är från Hänglar&Wings -Babylycka. Det är tyvärr slutsålt just nu men släng iväg ett mail till Anna och se om hon kan ta hem. Kom ihåg att hon har välförtjänt semester just nu bara så det kanske tar lite tid innan du får svar.

 

Här ser man de två korten bredvid varandra och jag tror ni har förstått vilket mitt favoritkort är.

Näst på tur är en liten strandscen. Jag gjorde den väldigt enkel, det går ju att lägga till många små detaljer för att det ska bli finare. Stämplarna jag har använt är Lawn Fawn -Croc My World och palmerna är från ett gammalt Lawn Fawn set som jag har i mina gömmor. Sanden är gjort med hjälp av Lawn Fawn- Stitched Hillside Borders som jag färgade in med Distress Oxide- Scattered Straw och vågorna gjorde jag en egen stencil till och använde Distress Oxide -Salty Ocean.

Till nästa kort skalade jag bort allt utom krokodilen och palmerna. Jag gillar detta kort så mycket mer. Det känns som ett riktigt Åsa-kort. Texten kommer från Hänglar&Wings- Babylycka.

 

En liten jämförelse av korten, sida vid sida.

Sista kortparet ut är gjorda med Mama Elephant- Party Animals. Ett favoritset! En utstansad circel, en färgglad himmel, lite gräs och ett gäng partysugna djur var vad som behövdes för denna lilla scen. Gräset är Lawn Fawn- Grassy Border och texten är gjord med ett alfabet som jag specialbeställt med Anna från Altenew och det heter Tall Alpha Lowercase Stamp Set. Att göra sin scen på en begränsad yta är ett bra sätt som hjälper till att hålla kortet CAS.

 

Till sista kortet skalade jag bort allt och satt dit en liten spillbit av ett randigt papper (och det ångrar jag).

En liten översikt av de båda korten och jag gillar nog kortet med den lilla scenen mest.

 

Hoppas att ni har fått lite CAS-inspiration idag! Ha en fin dag!

Kram Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar