Mama Elephant – My Favourite Person

Mama Elephant hör inte till de stämpeltillverkare jag fallit för genom åren eftersom jag inte är en stor färgläggare. Det här föll jag pladask för att motiven hade en bra storlek och skulle gå lätt att klippa ut.  Jag hade även en idé om hur de kunde tänkas användas ihop med Timpans senaste stencilsläpp som jag också föll pladask för … et voilá!

Jag stämplade alla stämplar i setet på ett akvarellpapper och färgsatte med akvarellfärger och klippte sedan ut dem med min absoluta favoritsax för det ändamålet Cutter Bee Scissors 5  den är verkligen bästbäst att figurklippa motiv med!

Bakgrunderna är distress oxides eller distress inks applicerade med borste (blir jämnare tycker jag) genom stencilen Focus från  Minilayering stencilset 52 från Tim Holtz. (förbeställt av Anna) Jag har helt enkelt flyttat stencilen för att få en bredare bakgrund.

 

 

Jag har använt en överbliven cirkel från Lawn Fawns die Sunburst Backdrop att fästa motiv, titel och dekosar på. Nedan har jag använt egengjord cirkelstencil att inka över, det finns färdiga stenciler till detta bla från My Favourite Things att beställa men den jag hade tyckte jag var lite för stor. Man kan gräva lite i stashen hemma och tänka utanför boxen. Man kan använda många av sina dies att göra egna stenciler med och  just cirklar, kvadrater och annat är ju rätt enkelt att fixa till själv med lamineringsplast och en lamineringsmaskin.

Stänk, och gloss accent får agera finishing touch.

Stjärnstencilen är Timpans layering stencil THS 131 och heter Hocus Pocus. Alla titlar på korten är stämplade på lite tjockare kartong med stämplar från hÄnglar & wings Rak text och Fint sagt  Happy Birthday överst kommer från ett Lawn Fawnset ; Really High Five

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar