Lawn Fawn platform popup med katt och hönstema

Alltid roligt när får botanisera bland sina stämplar för att skapa något väldigt personligt till mottagaren. I helgen så hade DT-kollegan Katti bjudit på födelsedagsfest och då fanns det ju chans att skapa ett just ett sådant kort. Jag bestämde mig för att göra ett kort med Lawn Fawns interaktiva die Platform popup, fullspäckad med katter och höns, för det finns det hemma hos Katti. Jag dök djupt bland mina Lawn Fawn stämplar för att hitta rätt stämplar för temat och kom till slut upp med dessa 6 set;

(Om seten inte finns hemma nu kan du alltid maila till Anna och be henne ta hem).

Jag har använt mig av både dien Platform popup men även Platform popup addon för att skapa bakgrunden. Mönsterpapprena kommer från 6×6 blocket Sweather weather remix samt 12×12 Gotta have gingham rainbow.

Och hur blev då detta undrar ni kanske;

Jag har verkligen laddat kortet med så mycket som möjligt, både i själva popup-delen men även runtom. Man kan bygga sin scen så komplicerad eller så enkel som man vill.

Snurrar man runt på kortet så ser man att jag fortsatte att bygga runt nederdelen och bara fylla på med de bilder jag stämplat upp.

Älskar kycklingarna från setet Eggstra Amazing Easter, de är verkligen supergulliga. Jag brukar i normala fall färglägga dem gula men inser att det går ju lika bra att skifta färgen och göra bruna eller vita små höns istället.

Gräset som pryder nederkanten är gjort med hjälp av platform popup dien samt en gräs-border die som passande nog heter Grassy border die. Jag skar först ut en liten bit cardstock med Platform popup, bara på den delen där jag ville ha gräset. Då får jag en perfekt storlek på pappret och biglinjerna precis där de ska vara. Sedan använde jag border dien för att skära ut gräsmönstret. Till sist så limmade jag det bara hela vägen runt.

Och, kortet går perfekt att vika ihop och sedan får man världens överraskning när man skjuter upp kortet och avslöjar hela scenen.

Är ni nyfikna på hur man gör den här typen av kort och vill se mera? Håll i så fall utkik under Pysslotekets jubileumshelg den 16-18 september då vi kommer ha både livesändningar och demo. Mer information kommer publiceras på Instagram och i Facebook-gruppen närmare eventet.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar