Lekfulla tekniker med kritor och stenciltryck

Efter en lång inspirationstorka kom Malin med månadens moodboard och jag gick till handling direkt. Jag älskade skissen och färgerna i moodboarden. När det gäller fotona i moodboarden gick tolkade jag mer in olika teknikuttryck snarare än motiven. Se om ni ser det dimmiga trycket, det bubbliga och leken med färgpennor (eller kritor som det ju blev). Jag använde mig av ganska lekfulla tekniker där inget behöver vara perfekt. (Gör ofta så för att komma ur en kreativ svacka.)

Så följ med mig i min tillämpning när jag utgick från skissen:

Till att börja med flippade jag skissen så den blev liggande. Jag började med att riva ett vanligt koperingspapper mitt över så jag fick en härligt ojämn kant som jag la som en stencil över kortbasen.

Sen tog jag Mica Distress Crayons och färgade in längs med kanten. Sedan rev jag en ny remsa, skapade lite distans till förra färgfältet och upprepade med en ny färg, och sedan en tredje.

Du kan också se på bilden ovan hur jag skissat lite med kritorna i kanten. Sedan blendade jag in lite svagt Distress Oxides i färgfälten. Därefter la jag stencilen över och färgade in.

Sedan stämplade jag blomman och färglade med kritorna.

Sen använde jag mig av en rolig teknik: Dra Distressdynan direkt på stencilen. Spraya med lite vatten. Tryck försiktigt mot pappret så att stencilen blir som en stämpel.

Se så bubbligt och coolt det blev:

Avslutningsvis stämplade jag lite mer med stämplarna från settet Delight in Flora, stämplade och stansade ut texten och fäste en sytråd bakom textplattan. Ja och så lite stänk med vit färg förstås.

Materiallista: Distress Oxides, Distress Mica Crayons, Tim Holtz stencil Linked Circles och Bubbles, Aall & Create stämpel ”Delight in Flora” (beställ genom att mejla Anna@pyssloteket.se, Altenew One-Go Birthday Greetings

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar