Specimen & Collector – Tim Holtz

Hej!

Var beredd på ett långt inlägg idag för det är svårt att sluta pyssla med dessa thinlits dies från Sizzix/Tim Holtz!

De dies jag pratar om är dessa, Collector och Specimen. Det finns ett tredje i samma serie, men det sålde slut snabbt hos leverantören men kommer med alls säkerhet tillbaka, vill du vara säker på att få tag i ett så maila den här länken till anna@pyssloteket.se.

     

Jag började med att lägga ut alla delar på cardstock från Neenah, nu använde jag det som är 80lb i vikt, eftersom några av motiven ska vikas. Körde allt på en gång i min stansmaskin, eller ja, ett set i taget för att det skulle få plats i min Big Shot. Nu har jag inte använt riktigt alla delar i dagens pyssel, men bra nästan!

När jag hade fått koll på alla delar så var det bara att börja pyssla. Först ut blev den lilla ”Collector pocket” och jag bestämde mig för att den och även kortet jag ville ha inuti fick vara i lite Halloweenfärger.

Framsidan har jag dekorerat med både utskurna bitar från seten ovan, men också med några ephemera från Tim Holtz, lite osäker på från vilken Collection då jag förvarar de lite huller om buller. Washitejpen till vänster är från Dylusion och bakgrundsstämpeln från Aall & Create. Den lilla klämman till höger längst ned är även den från Tim Holtz, den heter Tiny Clips.

Jag inkade in hela i Villainous Potion Distress ink och sen sprayade jag med några olika shimmer sprays. Både från Dylusion och från Tim Holtz senaste Halloween mica sprays.

Det två små låsningarna har jag satt fast med små svarta änglaben, eller Brads som de kallas på pysselspråket. Snöret kommer från egen låda, tror jag köpt det på typ Granit eller nån liknande affär.

Inuti har jag gjort ett litet collector card. Genom att använda två av kortdiesen så kan jag stansa ut en egen ram. Ramen är efter infärgning embossad med ett metallic embossing power från WOW. Och så även metallskylten, den har jag också satt fast med brads, men som jag sandpapprade lite på ytan för att de skulle matcha bättre. Jag hade bara svarta brads hemma, men det blev ju bra tycker jag!

Dödskallen är en stämpel från Visable Image och sen har jag satt fast en bit genomskinlig plast som tål att embossas på om man vill, men här har jag använt en paste som heter Distress Crackle Paint, la på det väldigt slarvigt och väldigt tunt. Det måste ju förstås torka helt innan man kan sätta fast det bakom ramen. Siffrorna i överkant kommer från det set som heter Specimen. Förresten så kom jag just på att jag visst embossade litegrann. Det är Distress Frosted Crystal som jag bara sprinklade på lite med fingrade och sen heat embossade från undersidan så jag inte skulle blåsa bort pulvret.

Här har jag använt lite samma teknik med den genomskinliga plasten, men här har jag svagt färgat in med alchol inks, som är en beställningsvara på Pyssloteket. Slipade lite försiktigt med fint sandpapper för att det skulle bli lite repigt och slitet. Skruvskallarna kommer från makens snickarboa, hittade en gammal låda som jag genast snodde åt mig! Knipsade av själva skruvskallen med en avbitare och vips så hade jag skruvskallar att limma dit. För att det verkligen ska hålla så har jag använt Distresse Collage Medium, funkar super på metall.

Den lilla texten Specimen stansade jag ut med tillhörande die från setet och sen stansade jag ut det igen från ett metallic cardstock från Altenew och pillade dit bokstäverna med en pincett och lim.

På ett av korten som jag stansat ut så använde jag mig av ink smooshing i olika färger, båd ink och Oxide ink. Sprayade lite lätt med en guldig shimmer spray från Dylusion och sen distressade jag kanten förstås med en mörkare brun, tror det var Frayed Burlap. Damen i ramen är från ett ephemera pack från Timpan och ramen är också Tims men från Idea-Ology. Så även den lila metallplacketten som jag limmat dit med collage medium och skruvskallar som jag nämnde tidigare.

Här är bara en liten tag kan man väl kalla den. Ephemera som jag använde de nya watercolor pencils från Timpan föra att färga in kanterna på, tiny attacher, som är en häftapparat i miniformat.

Ytterligare ett av korten som jag färgade in med distress ink Antique Linen och Ground Espresso. Stämplade sedan med Archival ink med den här stämpeln som heter Papillon. Sen har jag dekorerat med ett utstansat löv som jag färgade in med inks och sen heat embossade lite med ett gult pulver från WOW.

Det här var nästan det roligaste, att göra egna biljetter! Stansa ut, färga in och sen stämpla valfritt motiv! Såklart skrapade jag kanterna med ett skrapverktyg, paper distress tool och färgade in kanterna så det skulle se gammalt och slitet ut.

Sist men inte minst, pricken över i:et. Själva foldern som skulle hålla ihop alla små detaljer! Utstansad i Timpans ”wallpaper backdrops”, dekorerad med en heat embossad ram, här har jag använt ett matt pulver från WOW som jag använder väldigt ofta, jag tycker mycket om det och ska definitivt beställa fler nästa gång det är en förhandsbeställning. Pumpan då, den var ju klart roligast att göra! Stansade ut alla delar i Neenah Cardstock för jag ville färga in själv med distress ink, man kan ju stansa ut i olikfärgade cardstock, men det här kändes roligare. Monterade ihop alla delar och fäste med distanskuddar och lim.

Så där, det var dagens pyssel, jag hoppas du blir sugen på dessa dies! Gå då in och bevaka så du får ett meddelande när produkterna finns i butiken, för de är på väg i detta nu!

Här kommer en länklistan, några länkar ligger även i texten, har jag missat något är det bara att fråga!

 

Hoppas du får en härlig höstdag!
Kramar från Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar