Inspireras att skapa i årets Cybercrop (youtube-klipp)!

Idag går startskottet för cybercropen på riktigt (även om vi tjuvstartade den igår). Årets mest inspirerande, lättillgängliga och trevliga pysselträff äger rum i Pysslotekets Facebookgrupp fram till den 6 november.

Du kan delta i fem olika deltävlingar, förutom uppvärmningsutmaning som vi presenterade igår och är du med i alla deltävlingar kan du dessutom vara med och tävla om titeln som Queen Pappskalle. Läs allt om utmaningarna, hur du deltar och de få regler som finns i Facebookgruppen.

Min utmaning heter ”Räkna till 3” och fungerar som ett slags recept att hålla sig till.

Uppgiften är att skapa ett valfritt alster genom att använda formeln 1+2+3 exempelvis:

1 mönstrat papper, 2 stämplar, 3 dies eller
1 embossingpulver, 2 stenciler 3 dekorationer, eller
1 chipboard, 2 stickers, 3 washitejp.

Du får välja själv hur du vill sätta upp formeln. Du kan sätta vilket ”verktyg”/material som du vill efter siffran bara det är 3 olika. Dessa sammanlagt 6 saker är också det enda du får använda. Om du exempelvis inte har med stämplar på listan får du inte använda stämplar. Det finns däremot ett par saker som är helt fritt att använda:


Färg såsom stämpeldynor, akrylfärger, pennor och dylikt är helt fritt att använda. Du behöver inte heller räkna materialet du arbetar på såsom kortbasen, art journalsidan, layout-basen eller motsvarande. Fästprodukter som inte syns såsom lim, tejp mm räknas inte heller.

Hur skulle ditt recept se ut? Jag bestämde mig för formeln en stencil, två stämplar och tre embossingpulver. Här kan du se hur jag gjorde:

Här är min materiallista:

1 stencil: Sue Wilson Stencil 7×7 Inch Tropical Leaves. Beställ genom att mejla anna@pyssloteket.se.

2 stämplar: Altenew textstämpel – Label love stamp set (beställ genom att mejla anna@pyssloteket.se), Visible Image – Fearless Tiger

3 embossingpulver: svart, vit och spice latte

Färg och andra medium: Distress mica crayons (färgen är från förra årets Halloweenset. Hör med anna@pyssloteket.se vad som går att få tag på. Annars funkar det ju fint med vanliga crayons eller att använda enbart distress watercolor pencils (de finns i tre underbara set med färger. Distress Oxides hittar du här. Jag använder även Clear gesso , embossingdyna och en dabber till olika delar av embossingen.

Verktyg: Notera även det fantastiska lilla behändiga blendingverktyget som jag använder i videon! Äntligen den perfekta storleken. Särskilt för mindre ytor och för precision. Heja Studio Light!! Kanske såg du även mitt stämpelverktyg svepa förbi i videon? Så bra för stora ytor och jämna krispiga tryck. Använder den jämt!!

Hoppas ni nu blivit riktigt sugna på att delta i denna och våra andra utmaningar! Happy Cybercrop!!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar