Mer julstjärnor till folket!

Jag har alltid haft en förkärlek för stämplar med poinsettias, eller julstjärnor som det heter på svenska, och rent krasst så behöver jag inga fler. I många veckor har jag kämpat hårt för att inte falla för Colorado craft companys ”Poinsettia blessings” eftersom jag har deras väldigt snarlika ”Slimline poinsettia”. Istället slog jag till på en embossingfolder från Altenew för det är ju faktiskt ingen stämpel och jag har ingen folder med julstjärnor sen förut!

 

Embossingfoldern är ju otrolig vacker bara som den är men jag ville ge mig på ett försök att färglägga motivet. Jag började med att försöka skydda pistillerna genom att med hjälp av en fingerdutt applicera gul färg (Wild honey) som jag sen täckte med genomskinlig embossing.

Jag hade embossat ett extra exemplar av blomman och det exet klippte jag försiktigt isär så att blommor och bakgrund separerades.

Den utklippta bakgrunden tejpade jag fast på min ”riktiga” panel och kunde sen inkblenda Candied apple och Fired brick över själva blomman. Det röda som hamnar på pistillerna kan man lätt torka bort eftersom det ligger ovanpå embossingen.

När blommorna var klara bytte jag och maskade bort själva blomman så att jag kunde färga bakgrunden grön med Peeled paint och lite Forest moss.

Färgläggningen blev inte helt klockren men det är inget som inte lite skvätt kan maskera! Vit akrylfärg, den gröna distressfärgen och lite gulddroppar gjorde saken bättre.

Jag skar ner panelen och inkade kanterna med hederlig gammal Vintage photo.

Sen vet jag inte riktigt vad som hände men en massa guldembossing slet sig och hamnade runt kanterna och på blommorna. Texten embossades med samma pulver som är av typen Ultra high. Det har lite grövre korn vilket ger lite mer volym.

Observera hur strategiskt texten täcker de stor vita blobbarna jag lyckades åstadkomma med akrylfärgen!

Den här embossfoldern är ju lite speciell på så sätt att den har ett tydligt avgränsat mönster i ena hörnet men kolla upp vad du har i dina gömmor, du kanske har en folder med samma upplägg som du kan använda som mask.

Ni trodde väl inte att jag var klar?! Självklart har jag med självbedrägeriets ädla konst lyckats shoppa en stämpel också. Men en bakgrundsstämpel – en sån har jag ju faktiskt inte sen förut! 😉 Det här är ”Poinsettia flowers” från Hero arts, en härligt stor 6″-stämpel i riktigt stämpelgummi. Det ÄR verkligen nåt särskilt med riktiga gummistämplar!

Jag embossade med guld och gick sen loss med mina mica spray stains. Eller gick loss, jag sprayade lite försiktigt de olika sektionerna för att undvika att det gröna och röda bara skulle bli en brun sörja. En 6″-tumspanel räcker till två stycken slimlinekort om man accepterar en liten vit – eller i det här fallet grön – kant runt om. Texterna har jag gjort med min glimmer hot foil. Mängden skimmer och blänk på det här kortet……. Ja, det går nästan till överdrift men är det ett julkort så är det!

Kort nummer är också embossat men med vitt. Sen har jag lagt ner lite tid på att färglägga med metallic akvarellfärg. Mina kommer från Creative expressions och det finns en bra chans att att Anna kan få hem dem. Kan hon inte det så är Altenews metallicfärger alltid en möjlighet! Det blev lite oortodoxt med plommonfärgade blommor och bladverk i turkos men mot den svartgrå bakgrunden tyckte jag det gjorde sig bra.

Men nu är jag klar. Inga fler (nya) julstjärnor i år annat än en levande sorten. Fast jag lyckas aldrig hålla dem levande särskilt länge, torkar de inte ut så vattnar jag ihjäl dem. Då är det faktiskt bättre med kortmakarvarianten!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar