Wows embossingpulver Coffee trio av Cathrine Pooler

Jag kollade igenom Wows senaste nyheter och fastnade för en hel hög med härliga färger i, hör och häpna, brunt!! Jag brukar ju dras till allt kulört och inte mot det jordaktiga men… det kanske var namnet ”Coffee”, vad vet jag. Dessa färger fick följa med hem iallafall;

Så fort dessa pulver kom hem satte jag igång att heat embossa. Jag brukar alltid märka upp mina pulver det första jag gör. Det gör att jag verkligen ser hur pulvret ser ut samt som jag får en bra och enkel provlapp som gör att jag hittar rätt pulver i lådan. Jag embossar helt enkelt en bit papper genom att trycka det mot min embossingdyna. Jag har faktiskt både Versamarks och Wows embossingdyna och tycker båda är bra. Versamarks dyna är mjukare än Wows men annars är funktionen väldigt lika. Jag häller sedan pulvret över pappret, och skakar försiktigt av överskottet på en bit skräppapper och häller tillbaka i burken. Jag använder Wows embossingfön och embossar.

Sedan tar jag en EK Success 1 inch punch och väljer den bit på pappret som jag tycker blev bäst. Det utpunchade pappret limmas sedan på burkens lock med Distress Collage Medium. För att det verkligen ska sätta sig så brukar jag lägga något tungt ovanpå och låta det torka i lugnt och ro. Så här ser det ut när det är färdigt:

Dags för mer embossing så jag plockade fram en favorit-die från Whimsy stamps som heter Slimline Waves (blir du sugen på denna så kan du skicka ett mail till Anna och beställa) och stansade ut den i vanlig cardstock och embossade sedan delarna med varsin färg. Från vänster till höger så är det:

  • Chocolate Caramel Pearl
  • Cream on top (ingår i Coffee Trio av Cathrin Pooler)
  • Metallic Copper Sparkle
  • Macchiato (ingår i Coffee Trio av Cathrin Pooler)
  • Spice Latte (ingår i Coffee Trio av Cathrin Pooler)
  • Brassy Twinkle

För att jag skulle få lite extra höjd så limmade jag ytterligare en utstansad bit bakom varje embossad bit innan jag pusslade tillbaka det in i ramen. Absolut inte nödvändigt men ger lite extra höjd och dimension. Ramen är utstansad i Bazzills mörkbruna papper Java (vi håller oss till kaffetemat här). Bokstäverna är från Altenews alfabet Bold alphabet och är även de utstansade ett par gånger och ihoplimmade på höjd. Den svarta texten kommer från Tim Holtz Ideology sticker book Small talk Snarky. Underbara texter, passar till så mycket.

Lite mer närbild på pulvren. Vissa blir helt släta medans andra har nästan en liten skrovlig yta. Väldigt kul med variation och det beror endast på tycke och smak vad man gillar. Heat embossing är en teknik jag återkommer till gång på gång. Fortfarande så roligt att se när pulvret smälter och vilken effekt det kan få. Passa på att botanisera bland Wows alla pulver. Hittar du det inte i webbshoppen så kan du alltid kolla in Wows hemsida, maila Anna och beställa så kommer det med hem vid nästa beställning.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar