Kort av spillbitar + tips till tomten

Har ni som jag en massa spillbitar liggandes? Jag brukar förvara dem i plastfickor sorterat efter färg, men det här med att faktiskt komma ihåg att använda dem… Hrm. I förra veckan tog jag i alla fall itu med det och gjorde tre kort. Till de två första korten använde jag mig av en teknik som Jennifer McGuire visade i en video härommånaden. Många Youtubers visar kort med specifika produkter, men det jag gillar med Jennifer McGuire är att hon snarare visar en teknik. Man kan alltså plocka delar eller hela, utan att behöva ha just den dien eller stämpeln. Den här tekniken kallar hon Split Window Card Design.

Den vänstra panelen består av kortbasen, som man antingen kan stämpla ett eget mönster eller montera fast ett mönsterpapper på (eller varför inte lämna det helt utan mönster?). Mellan de två panelerna monterar man en geometrisk figur, i mitt fall en cirkel, och en hälsningsfras, stämpel, die eller vad man nu vill. I mitt fall blev det en cirkel och en hugs-die, som jag skar ut ett antal gånger för att få lite höjd på det hela. Den uppmärksamma kan se att den högra delen, med min spillbitsmönsterpapper, flärpar upp lite. Genom en särskild vikning (se videon) kan man lyfta på den högra delen och där skriva sin hälsning. Cirkeln med hugs syns på både framsida och insida. Lite roligare än ett vanligt kort tyckte jag!

Det här vinterljuset är hopplöst att fotografera i, men det är en hel del glimmande foiling på de mönstrade papprena. Korten är också dekorerade med lite extra bling i form av halvpärlor och cardstock med hologrammönster. Planen är att jag, under hugs, ska sätta dit en smal textremsa, men jag väntar till jag vet till vem och till vilket tillfälle kortet ska ges bort.

Med de sista spillbitarna gjorde jag ett kort där jag inspirerades av cirkelformen på de två andra korten. Jag skar ut cirklar i olika storlekar i ett par matchande mönsterpapper och cardstock. Jag skapade sedan olika höjder på cirklarna genom att montera mellan en och fem vita cirklar under. På så sätt blev det lite mer levande när jag sedan placerade ut cirklarna med lite lagom avstånd. Även här fick det bli hugs och halvpärlor som dekorationer.

Material till dagens kort:

 

Det var allt jag hade för idag. Missa inte att det pågår en förbeställning från My Sweet Petunia som ju gör stämpelverktyget MISTI. Ett hett tips till jultomten om du inte redan har en! På senare år har de också kommit med en massa smarta tillbehör. Är det något annat du saknar i webbshoppen eller vill hinta tomten om, mejla anna@pyssloteket.se och hör om hon kan ta hem det. Hon brukar kunna ordna det mesta. I värsta fall (eller bästa?!) duger det nog gott med ett presentkort.

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar