Altenew Pine Forest – Embossingfolder + Stencil

Jag verkligen föll pladask för den här foldern ihop med stencilen. Det går hyggligt fort att göra och går att variera i det oändliga. Vilket ju passar perfekt ihop med julkortsmakeriet. Embossingfoldern jag pratar om är Altenews Pine Forest vilken förstås är grymt snygg även utan stencil. Men med stencilen så blev det så enkelt med färgläggningen.

Stencilen består av 3 st och dessutom får man med själva materialet som är utskuret, dvs själva granarna, så de kan man använda för att maska med.

Vilket papper eller cardstock man använder för att embossa avgörs av vilken infärgningsteknik man väljer. VIll du spraya med tex Oxide sprays eller Shimmer sprays så bör du välja ett watercolor cardstock, tex Canson, det är suveränt! Det pappret kan du dessutom välja om du vill ha struktur eller en slätare sida. Och till granar så passar det ju bra med sidan som är mer strukturerad. Men om du använder tex bara Distress Oxide Ink eller Distress Ink så gillar jag Neenahs cardstock, det är slätt och finns i två olika tjocklekar. Det går lika bra att embossa båda så det är en smaksak vilken man vill använda.

Såklart har jag gjort en liten film när jag gör ett av korten nedan. Och materiallista hittar du längst ned i det här inlägget.

Materiallista

 

 

Missa inte att boka din plats på Make & Take med mig, Dt-Katti och
Dt-Babsan, mycket prat och skratt utlovas!

Här kan du läsa mer!

 

Ha det bäst!

/Katti Davide
Instagram @craftavide

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar