Embossa på vellum med Stampers Anonymous Festive Collage

Wowember har givit mig en ursäkt att testa på en mängd tekniker med embossingpulver som jag inte gjort innan, som att embossa på vellum. Jag har av någon anledning varit lite ”rädd” för detta och inte vågat prova men nu så. Jag skar ut två paneler av Bazzills vellum som jag köpt för evigheter sedan (Lawn Fawn har liknande i butiken). Jag stämplade sedan två stämplar från Tim Holtz/Stampers Anonymous Festive collage set och använde sedan Wows embossingpulver Metallic Platinum Sparkle och Chocolate Caramel Pearl och embossade.

Jag har använt två stycken Ideology ephemera packs; Ephemera Christmas och Christmas Botanicals, för att dekorera mina kort och gjorde några bakgrunder med nya distressfärgen Lumberjack Plaid.

På detta kort så gjorde jag en bakgrund genom ink blending med tre olika färger av Distress Oxide ink:

  • Villainous Potion
  • Lumberjack plaid
  • Fired brick

När det kommer en ny färg så vill jag alltid testa hur denna beter sig ihop med de jag redan har och då kommer vanlig ink blending väl till pass. Jag brukar blanda med mina mini ink blending tools och vanlig foam. För just dessa kort har jag använt pappret Distress White Heavystock som ger en väldigt slät yta att blanda på. Jag tycker dock att det brukar gå bra att blanda på många andra papper också, vissa är dock lite snällare än andra.

När min bakgrund var färdig och hade torkat så drog jag min embossingdyna  utmed kanterna och embossade dessa med samma färg som på vellumen, Chocolate Caramel Pearl. Jag fäste sedan lite ephemera på vellumen med Distress Collage Medium. Jag använde även detta för att fästa vellumen på bakgrunden. Om man bara limmar där embossingpulvret täcker helt samt där man satt dit ephemera så kan man få vellumen att fastna utan att limmet syns någonstans.

Mitt andra kort ink blendade jag med färgerna;

  • Lumberjack plaid
  • Picked raspberry
  • Spun sugar

Innan bakgrunden torkat hällde jag även på Holographic embossingpulver från Ranger och embossade denna, det är inget som finns inne just nu men maila gärna Anna om du vill beställa hem. Den ger ett fantastiskt glitter utan att nämnvärt ändra färgen under.

Jag fästa ephemera och vellumen på samma sätt som ovan.

Det kan vara lite jobbigt att hålla i hela paneler eller diecuts när man heat embossar så man inte bränner sig om fingrarna. Då är mitt favoritverktyg än EK Success Craft Tweezer. Använder min till ALLT!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar