Bottlebrush trees och Lumberjack plaid

Här har jag testat nya Tim Holtz/Stampers Anonymous setet Bottlebrush trees (inte trodde jag att jag skulle villhöva detta set… men det var vad pysselhjärnan sa när stämplarna kom ut 😉 ) och den nya distressfärgen Lumberjack Plaid. När det kommer en ny färg så tycker jag alltid det är roligt att testa den ihop med övriga färger som jag har. Det visade sig att jag hade VÄLDIGT många röda/rosa så har var det bara att sätta igång. Jag plockade fram alla nyanser som var lite mörkare och ljusare och sedan blev det fram med min Misti stämpelverktyg och dags för stämpling.

Vi börjar med slimline kortet med alla träden på rad. Här har jag stämplat med Distress Oxide, från vänster till höger, med;

  • Spun sugar
  • Picked raspberry
  • Worn lipstick
  • Candied apple
  • Lumberjack plaid
  • Fired brick
  • Aged Mahogany

När jag såg Tim Holtz dema denna nya färg på YouTube så var det första jag ville göra, testa hur den såg ut emot just Candied Apple och det visar sig att den här är mycket intensivare mörkare röd och inte lika varm i färgen. Ser fram emot att testa distress ink varianten av denna för den kan jag tänka mig är ännu mer djupröd än Oxide-dynan.

Jag inkade in alla granarna men maskade av själva botten. Botten gjordes sedan med antingen Ground Espresso eller Vintage photo Distress Oxide ink. Jag har blandat lite för att det skulle vara olika. När allt torkat så stämplade jag texten ovanpå med Versamark ink och heat embossade med Metallic Copper Sparkle. Texten kommer från ett äldre Ranger Letter It set som heter Christmas. Panelen monterades sedan på en Slimline Stitched Rectangle från Lawn Fawn.

Nästa kort bestämde jag mig för att stämpla hela ytan full med granar i olika färger. Jag använde mig av samma färger som ovan och såg till att skifta färg så att ingen gran hade en annan gran med samma färg bredvid sig. När panelen torkat så skvätte jag lite vattenfärg i guld över innan jag skar ut den med Hero Arts nästa största Infinity Nesting Rectangle die och monterade sedan denna på en röd panel utskuren med Lawn Fawns Outside in stitched rectangle. Den nästa största dien från Hero Arts passar nämligen precis perfekt innanför stygnen på den största rektangeln från Lawn Fawn så att man kan se stygnen.

Hälsningen är en stämpel från mina gömmor som är heat embossad med Rose gold embossingpulver från Wow på en Scalloped Circle Stackables från Lawn Fawn.

Mitt sista kort är gjort på liknande sätt som det ovan, bara att jag hoppade över att göra ”fötterna” i brunt.

När min panel torkat så använde jag mig av 2:an och 4:an från Element stencils – Freight från Tim Holtz/Stampers Anonymous ihop med Distress embossing dabber och embossade siffrorna i guld. Texten ”julkramar” kommer från Hänglar & Wings set God jul.

Har du hunnit testa den nya färgen Lumberjack Plaid än? I så fall, vad tycker du?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar