Stretcha dina dies

nu tänker jag naturligtvis inte bokstavligen på att tänja och sträcka utan mer i betydelsen möjligheter att använda dem på andra sätt att än du kanske tidigare tänkt på..

Idag stretchar jag stapelbara ramdies samt  en add-on till Lawn Fawns interaktiva die Magic Iris; Thought Bubbles Add-on.

Mini Slimline Stackable Custom dies Small och Large:

Jag tilltalas av slimlineformatet, gillar att variera mig mellan olika storlekar på kortbaser, tycker det eggar kreativiteten att variera format när jag gör kort men ville inte ha en storlek som kräver att jag måste vika egna kortbaser…  Det är jag alldeles för lat för haha 🙂 Hade några dies från en annan tillverkare som jag hade det problemet med så därför slog jag till på de här.

Så här ser de ut utstansade och staplade på hög, man tar varannan från respektive set och staplar på varandra så bildar de perfekt ram. Man behöver som ni ser båda storlekarna om man vill ha lagom mellanrum…

Storleksmässigt så passar den största rektangeln perfekt med bara en aning överskjut upptill och nertill på ett 10,5 x15 kortbas, man får skära bort lite på bredden som du ser nedan. Väljer man en mindre die som jag gjort på mittenkortet lite längre ner går det att placera den på kortbasen utan att beskära.

Att använda dem som inramning för att lyfta fram motivet som i följande bildkavalkad är ju bara så enkelt och snyggt!

Stämplat Skogsgrönt med distressinks i olika nyanser och lager.

De här diesen passar verkligen utmärkt till de underbara Dee-stämplarna från Aall & Create, här Valentine Dee och Therapist Dee! 

Förutom att använda mini slimlinesdiesen som bas och inramning kan man använda de mindre till titlar.

Stämpelseten Julsånger samt Kaffe och choklad från hÄnglar & Wings

Till sist detta långa blogginlägg vill jag visa att Magic Iris Thought Bubble Add-on passar utmärkt att göra shakerkort med. Jag har stansat ut den en massa gånger och skippar helt foamtejpen på det viset.

I skrivande stund får jag ytterligare idéer som jag inte kommit på förut… Använda den som ram till foton på LOs, ha,  måste leta fram foton som funkar till det genast. Det måste testas! 🙂 Det gäller att tänka utanför boxen!

Ha en riktigt fortsatt härlig andra advent nu och håll extra koll i våra kanaler idag, hint, hint!

 

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar