”Återanvänd” dina kort!

Vi har väl alla en hög med kort som ligger och väntar på att få komma till användning. Idag vill jag passa på att tipsa om att ”tänka lite utanför boxen”. Om jag inte gör ett kort till ett specifikt tillfälle, brukar jag ofta vänta med texten till jag vet vem det ska ges bort till. Här drog jag nytta av det och använde mig av ett kort som jag nog egentligen tänkt mig som tex ett födelsedagskort. Genom att istället montera dit en ”sentiment strip” med jultema, så förvandlades det till ett julkort. Så se till att både titta igenom din korthög och dina stämplar och fundera på om du tex kanske kan ”återanvända” den där julstämpeln resten av året!

Jag har använt mig av en panel gjord av papper som är anpassat för vattenfärger och embossat Katzelkrafts Coquelicots. Genom att embossa stämpeln, istället för att stämpla direkt, är det mycket lättare att hålla sig innanför linjerna när jag senare färglade den med Nuvo Shimmer Powders. Ett tips är också att först stämpla med en svart färg med lång torktid, tex Altenews Obsidian Ink, och sedan använda ett genomskinligt embossingpulver. Använder man ett svart pulver riskerar man att få en mängd små korn där man inte vill ha dem och som förstör helheten.

På närbilden får man en liten hint om skimret och hur det röda sträcker sig från nästan gult till mörkt mörkt rött, men som vanligt den här årstiden är det svårt att göra det rättvist på fotot. Panelen är sedan utskuren med Hero Arts Infinity Rectangles. Jag tycker det blir mycket snyggare med de lite välvda kanterna man får då, jämfört med om man skär ut med skärmaskin, men har man inte sådana dies går det ju naturligtvis utmärkt med skärmaskin! Panelen är sedan monterad på svart cardstock som jag skurit bara någon millimeter större än panelen och slutligen monterad på en kortbas gjord av cardstock i kraft. Textremsan kommer från Mama Elephants Easy Xmas Greetings.

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar