Deck the car med mirror cardstock

Ett av mina allra första stämpelset som jag köpte från Lawn Fawn var det söta lilla minisetet Home for the holidays. När nu samma bil kom ut som die till förra julen, Deck the car, så var ju den givietvis tvungen att få följa med hem.

Dien består av två bildies, den ena skär ut bakgrunden som man monterar allt på, den andra skär ut alla detaljer. Bland det roligaste är ju att fundera ut hur man ska färglägga sin bil. Man kan ju skära ut antingen i cardstock, inkade paneler eller helt i vitt och sedan färglägga själv.

Anna har tagit in en väldigt massa roliga metallic cardstock från Tonic, kallade Mirror cardstock. Helt underbara att skära ut i och väldigt häftiga, glansiga effekter. Jag beslutade mig för att testa att göra ett antal bilar i olika Mirror cardstock och gjorde sedan även en med Lawn Fawns Holographic cardstock och även i vanligt rött och blått cardstock. Det är roligt att mixa och matcha.

För att det här ska bli någorlunda smidigt så rekommenderar jag verkligen att du använder någon form av ”double sided adhesive sheets”, dubbelsidiga limpapper alltså. Man klistrar limpappret på ena sidan av ett cardstock, sedan skär man ut sin bakgrundsbil från detta, se till att sidan som du sedan vill limma på är uppåt. När du fått ut din ”bakgrundsbil” så plockar du bara bort fästpappret och exponerar den klistriga ytan och kan limma på alla dina andra små delar. Betydligt enklare än att hålla på med flytande lim. Man skulle även kunna använda en Xyron sticker maker men jag upptäckte att den jag hade var lite för smal för just denna bilen, fungerar bättre på mindre grejor.

Alla bilarna är byggda med olika bitar från de olika papprena som jag mixat och matchat. Här får ni lite närbilder:

 • Ramen på bilen och hjulens nav: Lawn Fawn Holographic paper
 • Rutornas ramar: blått cardstock
 • Rutorna: Metallic silver cardstock
 • Karossen och däcken: blått mirror cardstock
 • Baklyse: rött cardstock
 • Framlyse: vitt cardstock färglagt med gul penna

 • Ramen på bilen, karossen, rutornas ramar, hjulens nav: rött mirror cardstock
 • Rutorna: Lawn Fawn Holographic cardstock
 • Däcken: svart cardstock
 • Baklyse: rött cardstock
 • Framlyse: vitt cardstock färglagt med gul penna

 • Ramen på bilen, rutornas ramar: blått mirror cardstock
 • Rutorna: Metallic silver cardstock
 • Karossen och hjulens nav: blått cardstock
 • Däcken: Lawn Fawn holographic cardstock
 • Baklyse: rött mirror cardstock
 • Framlyse: vitt cardstock färglagt med gul penna

 • Ramen på bilen: blått cardstock
 • Karossen och rutornas ramar: Lawn Fawn Holographic paper
 • Rutorna och hjulens nav: blått mirror cardstock
 • Däcken: svart cardstock
 • Baklyse: rött cardstock
 • Framlyse: Lawn Fawns holographic cardstock färglagt med gul alkoholbaserad penna

 

På alla korten så har jag använt:

Jag brukar alltid passa på att göra julkort även efter julafton för då är man fortfarande på ”julhumör”. Men med denna söta bil kunde jag inte låta bli att göra även ett lite mer vårinspirerat kort:

Bilen är gjord med rött, svart och ljusblått cardstock. Ramarna till rutorna är Metallic silver cardstock och baklyset kom från det röda Mirror cardstock. Här har jag även använt mig av den nya border dien Heart Garden border, supersöt och perfekt om man vill göra åt lite av sina spillbitar. Mer med denna die kommer i mitt nästa blogginlägg.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar