You´re the Zest

Hej alla pysslare!

Idag bjuder jag på hela sju kort gjorda med citronen från Lawn Fawn -You´re The Zest. Jag vill visa att ett sådant litet set för ett bra pris går att ”stretchas” och användas på många olika sätt. Gillar man inte att klippa ut sina motiv så finns det en matchande die till.

Först ut är ett kort där jag har kompletterat setet med några grenar från Lawn Fawn -Fangtastic Friends. Alla motiv är stämplade med Memento -Tuxedo Black och ansiktena stämplade jag dit med VersaFine -Black Onyx efter att jag hade färglagt citronerna. Texten på detta kort är embossat med vitt findetaljerat pulver, du har många att välja på från t.ex. WOW! Om du letar efter en bra embossingdyna så ska du testa WOW! -Clear Ultra Slow Drying Embossing Pad.

Näst ut ett kort som verkligen är ett Åsa-kort. Väldigt CAS, med en liten färgklick. Här har jag maskat ihop två citroner så att det blev ett litet kärlekspar, ett kort till Alla Hjärtans Dag kanske. Jag använder Post-It Notes -XXL Sticky Area 80% när jag maskar. Texten kommer från Lawn Fawn -Simply Celebrate Heart.

Det tredje kortet passar också till Alla Hjärtans Dag. Här maskade jag inte citronerna utan bara limmade dem lite omlott efter att jag klippt ut dem (ja, jag är en sån galning som gillar att handklippa mina motiv) var för sig. Det är en smaksak vad man föredrar. Bakgrunden har jag gjort med Lawn Fawn -Stencil -Cloudy och Distress Oxide -Spun Sugar. Texten kommer från Lawn Fawn -Fangtastic Friends.

Vill man använda citronerna till ett födelsedagskort kan man låta dem få lite partyhattar på sig. Mina hattar, partytutor och text kommer från ett äldre set från Lawn Fawn som heter Party Animal. Jag har använt en av mina favoritstenciler till bakgrunden, Lawn Fawn -Sunray.

Ibland behöver man skicka ett uppmuntrande kort till en vän och då kan man använda citronerna så här.

Vill man använda citronen till julkort eller vinterkort så går det också bra. Just Lawn Fawn har massor av användbara set med diverse små luvor, mössor, halsdukar osv, så in och botanisera bland alla godsaker i shopen. Snöflingan i bakgrunden kommer från mina privata gömmor.

Hoppas att ni har fått lite inspiration nu för hur ni kan stretcha ett stämpelset. Ha en riktigt fin pysselhelg. Själv ska jag försöka få ut en sång ur huvudet från ett barnprogram som jag och mina barn tittade på när de var små. Det är Supersurasunksara som sjunger att hon är ”lika sur som ett odjur som har ätit citroooon…” Den har jag suttit och nynnat på när jag gjort mina citronkort och eftersom det blev hela sju kort så blev det även mycket nynnande…

Kram Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar