Scrapbooking på möhippan – ett fint minne för den blivande bruden

Funderar ni på mysigaste aktiviteten till möhippan just nu? Få har jag ett tips: Scrapbooking är ett underbart mysigt sätt att spendera ett par timmar ihop på möhippan innan andra aktiviteter tar vid. Jag har testat det både som deltagare och nu senast som kursledare i Pysslotekets regi.

Konceptet går ut på att varje deltagare tar med sig ett till två foton på sig själv och bruden – kanske på något kul minne, barndomen eller vad man du delar. Sedan scrappar alla deltagarna en sida till ett album som bruden sedan får på bröllopsdagen.

Förutom att det är en uppskattat sätt att umgås, särskilt för den pysslige blivande bruden eller den som vill ha en lite lugnare aktivitet på möhippan, blir det också ett väldigt fint minne att få albumet från alla väninnorna.

Beroende på hur stort sällskapet och om lokalen är ledig har Pyssloteket tillgång till en lokal. Men ni kan också ordna lokal själva i annat fall. Så var det på möhippan jag höll i, i november förra året.

Vi jobbar utifrån enkla skisser på hur en albumsida kan se ut och med enkla tekniker så att alla oavsett grundkunskaper ska kunna vara med.

Man kan göra en del färg- och stilval så utgår vi från det när vi förbereder materialet. På den här möhippan använde vi bland annat papper från Maja Design – serien Bohemian Harmony, stickers från Simple Stories och American Crafts och blommor från Prima.

Såklart finns det även andra tillfällen och firanden än möhippor där det passar att boka en Scrapbookingkurs.

Om ni tycker det här låter spännande hör av er till anna@pyssloteket.se så kan vi diskutera närmare kring upplägg, datum och pris.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar