Svart är det nya rosa!

Ett Alla hjärtansdagskort, det måste ju absolut vara rosa, rött och alldeles puttinuttigt.

Eller?!

Jo men traditionellt så är det väl så om man ser sig omkring i världen: rött och rosa dominerar med inslag av lite mjuka pasteller möjligtvis. Själv höll jag på med lite planlöst pysslande, ni vet när man inte har en bestämd riktning utan bara leker lite, när det här första kortet kom till. Jag hade kommit hem med embossingfoldern ”Carnival canopy” från Altenew, hittade en bit svart cardstock på skrivbordet och tänkte ”Varför inte?!”. Efter embossingen och skvätt med guldfärg så var det inte så mycket cirkustält över det hela utan mer lite rymd-/galaxkänsla. Jag visste med mig att jag sett en lämplig text swisha förbi och efter lite letande hittade jag den på arket ”Be my valentine” från Creative expressions. Jag måste slå ett slag för alla deras textark, väldigt prisvärda och ett alternativ till att köpa (dyrare) stämpelset med texter. Dessutom går de att foliera med Deco foil och en lamineringsmaskin!

I min shoppingpåse låg även hot foil plates och tillhörande dies i form av fjärilar från Pinkfresh studio, ”Small butterflies” så då passade jag på att testa det setet också. Håller man inte på med hot foil så finns de även som stämplar och gillar man inte färgläggning så finns det stenciler. Pinkfresh är väldigt bra på att göda ”villhöver”-känslan….

Så här efteråt tänker jag att några stjärnor eller liknande passat bättre men limmat är limmat!

Det var här nånstans det slog mig, det jag påpekade i ingressen, att Alla hjärtans inte behöver vara bara rosa och rött, så jag fortsatte utforska den inslagna vägen. Vi har ju ett hjärtligt/kärleksfullt tema här i bloggen och jag tänkte att det här kunde ju vara mitt bidrag!

Jag blev ju väldigt nöjd med resultatet av foldern så den fick vara med igen, likaså guldstänket men väldigt mycket mer diskret. Eller, det kan vara så att när jag stänkt det första kortet så körde jag det en gång till i foldern för att få tillbaka de skarpa präglingarna som jag tyckte gått förlorade. Då kan det vara så att färgen inte var riktigt torr  men att jag inte uppmärksammade det utan faktiskt bara råkade få med lite färg som fastnat i foldern.  Säger inte att det är så men det kan vara så.

Som motiv valde jag att embossa ”Simply celebrate Hearts” med WOWs Metallic gold rich – Super fine. Texten har jag stansat ut med en die från Altenews ”Featured sentiments” som har tio sentiment strip dies i olika längder och höjder – superanvändbar! Halvpärlorna kommer från egna gömmor men fint bling finns under Dekorationer/Bling & pärlor.

Sisten ut är ett shaker card! Känns som en liten evighet sen jag gjorde ett sånt! Jag stansade ut Lawn fawns ”Giant love ya” ur ett cardstock, fäste acetat på baksidan och pusslade sen in den svarta textramen. Jag stansade texten en gång till, denna gång ur Altenews metallic cardstock i färgen ”Brushed gold”. Använde samma cardstock och en liten skräpbit guldglitter till att stansa ut små hjärtan som fick bli fyllningen. Fördelen med att använda utstansat som fyllning är att det inte krävs så mycket höjd för att få till skaket. I stället för foam tape, som kanske är det vanligaste, så använde jag svart dekorgummi för att få höjd. Det behövdes ju som sagt inte så mycket frigång. Jag har täckt ett helt ark dekorgummi med dubbelhäftande tape på båda sidor som jag klipper bitar av och använder till sånt här. Känner mig så smart och sparsam! (Vilket kan behövas nån gång då och då……..)

Det blev guldskvätt här också, denna gång fullt medvetet!

Så, Alla hjärtanskort behöver inte vara putinuttiga. Och dagens kort behöver inte ens vara till Alla hjärtans dag, de funkar till att visa kärlek och uppskattning vilken dag på året som helst!

En del av sakerna jag använt är slut i webbshoppen. Du vet väl att du kan bevaka när produkten är åter i lager med en funktion i webbshoppen? Du anger bara din e-post så kommer det en pling i mailen när den kommer in igen. Eller rättare sagt OM den kommer hem. Är det nåt du verkligenverkligenVERKLIGEN vill ha är det säkrast att maila en förbeställnig till anna@pyssloteket.se

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar