Love you- alla hjärtans kort!

Alla hjärtans dag är på ingång, idag visar jag två kort, rätt olika men där jag använt många lika ”ingredienser”, så ändå rätt lika. 🙂

Häng med!

Till det röda kortet började jag med att skära till fyrkanter i vit cardstock som jag sedan stämplade med distressdynan direkt på. Jag använde distressfärgerna: fired brick, lumberjack plaid och victorian velvet. Efter alla fyrkanter fått färg på sig så färgade jag in dem ytterligare med samma färg med hjälp av ett ink blending tool. Sedan limmade jag fast fyrkanterna på en kortbas.

Efter första lagret med fyrkanter på kortbasen så tog jag en embossingdyna och tryckte direkt mot kortbasen. Jag sprinklade sedan över lite embossingpulver i guld som jag värmde tills det smält. Sedan blev det ett lager med heavy gesso genom Tim Holtz stencil: roses. Hjärtat har jag ritat själv och klippt ut ur vit cardstock, det färgade jag sedan in med distress ink: lumberjack plaid och fired brick. Även hjärtat fick ett lager embossingpulver och sedan heavy gesso genom samma stencil som kortbasen. De stora bokstäverna som jag använt på båda korten är en die som kommer från Memory box och heter: wooden alpha, de är utstansade i metallic cardstock.

Det svarta kortet har en embossad bas. Jag började med att trycka embossingdynan mot hela kortbasen och sedan hälla över embossingpulver i guld, Pulvret borstade jag sedan av mycket av med hjälp av en pensel. Värmde sedan så pulvret smälte med en embossing fön. Denna procedur upprepade jag sedan med svart embossingpulver, black magic. Jag vet inte vad ni tycker men jag tyckte att det blev urläckert!

En bit svart cardstock fick mönster av samma Tim Holtz stencil: roses som det röda kortet. Jag drog med en palettkniv heavy gesso genom stencilen. Sedan hällde jag direkt embossingpulvret; Black magic över ”gessorosorna” och smälte pulvret samtidigt som jag försiktigt torkade gesson med embossingfönen. Detsamma gjorde jag med ”gessorosorna” på det vita hjärtat.

Ha en underbar söndag!

// Jenny – vitatulpanencreates

Inläggsförfattare: Jenny

Älskar pyssel och handarbete i de flesta former, finns det nåt bättre än att få skapa med händerna?! Tror inte det! Har scrappat sedan 2008 och tekniker och produkter har växlat genom åren. Växlar klet och kladdig mixed media med papper och sax, välkommen att följa min resa här på Pyssloteket!

Lämna ett svar