Layout och shakerkort

Detta helt underbara papper från Simple Stories, Love’s In The Air såg jag när jag var på Pyssloteket. Jag tog två av detta för att kunna göra både en layout och ett kort.

Ibland kan det vara svårt med mönstrade papper på layouter. Det blir lätt rörigt. Då är ett tips att använda svartvita foton och ha detaljer i vitt och svart, för att bryta mot pappret.

Först bestämde jag var korten skulle vara.  Sedan började jag med att måla svarta streck med Dina Wakley svarta akrylfärg. De målades snabbt och slarvigt, älskar att det ser levande ut. Därefter använde jag två stenciler. Den ena är från Tim Holtz, Grime och den andra från Lawn Fawn, Falling Hearts.

När basen var klar var det dags att pimpa. Då lekte jag mig fram och testade olika varianter tills jag kände mig nöjd. Jag målade snygga chipboard från Dina Wakley, Sprigs i vitt. Dekorerade med Die-cut shapes från American Crafts.

Det snygga alfabetet från Memory Box heter Vintage Varsity och det har jag beställt av Anna. De satte jag på svart foam.

Jag avslutade min layout med hjärtsequins från Nellie’s Choice.

Utav mitt andra papper gjorde jag detta söta shaker-kort. Till själva hålet använde jag Lawn Fawn Reverse Scalloped Circle Windows. Mama Elephants stämpelkit Up With Love. är så gulligt. Till fönstret använde jag Window Plastic Sheets.  De fina mixen av sequins finns länkade ovan. Molndies som syns på både layouten och på kortet är från Lawn Fawn och heter Puffy Cloud Backdrop.

 

 

Det är något speciellt att göra skakkort, men även att få. Vill du göra det enkelt för dig, stoppar du bara ner paljetter och glitter i en cellofanpåse och sätter bakom ditt korthål.
Må så gott denna Tisdag! 💕

 

 

 

Inläggsförfattare: Stephi

I 13 år har denna fantastiska hobby funnits i mitt liv. Jag älskar stenciler och kan inte få nog av dem. De är ju den perfekta basen till mycket man skapar! Färglägger med akvarell och gör många egna bakgrunder. Är en stor fan av Oxide ink, något jag ej kan vara utan! Inte stämplar heller.

Lämna ett svar