Hjärtligt med hÄnglar och Wings

Ett par dagar till och sen är det alla hjärtans dag och mitt första (och enda?) kort till denna dag blev ganska rent och enkelt. Jag tänkte ta er med genom skapandeprocessen steg för steg – häng på om du vill!

Jag började med att skära till en bit Neenah cardstock till en panel som skulle passa mitt slimlinekort. Min panel är 8 x 3 inches och kortbasen av cardstock är 9 x 7 inches. Bakgrunden stämplade jag med olika rosa nyanser av Altenews dye inks Cherry Blossom-set. Stämpelsetet heter Texthjärta och kommer från hÄnglar & Wings. Jag använde min Misti när jag stämplade för att kunna stämpla flera gånger och få ett skarpare tryck.

Nästa lager blev att stämpla solida hjärtan i olika storlekar och färger runt om på panelen. Även här använde jag mig av olika färger och nyanser av Altenews härliga stämpeldynor.

Mer hjärtan och färger – stämplar kommer från setet Kramcirkel från hÄnglar & Wings.

Ännu mer hjärtan – de två sista stämplade jag i grått för att bryta av allt det rosa. Dessa hjärtan hittade jag på hÄnglar & Wings stämpelset Kram och kärlek.

Nu är det dags för den sedvanliga tunna, svarta linjen runt mitt kort och jag använder i princip alltid min favoritpenna: Uni pin Fine Line. Jag sätter också panelen på en bit svart cardstock så att det blir en till ram runt.

En bit svart cardstock lagom stor för den textstämpel jag tänkt ha på framsidan.

Jag valde ”kram” från hÄnglar & Wings stämpelset Kram och kärlek och embossade med Wow! Embossing powder Opaque bright white.

Jag var tydligen lite snål med min Powder tool applicator, för när jag embossade andra gången så fastnade det en massa pulver där det inte skulle vara.

För att få lite höjd på mitt kort (där bakgrunden är i ett och samma lager) så satte jag textremsan på 3D-kuddar från Scrapbook Adhesives.

Lite prickigt blev det, men det ska synas att det är handgjort! 🙂

En blågrön kortbas så det inte blev för mycket rosa för min smak och sen var kortet klart:

Tack för titten och pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar