All kärlek till Lunar Paste

Det är svårt att inte tycka om Lunar Paste.
Den är smidig och krämig, den har lyster och skimmer, den finns i många färger och framför allt är den väldigt prisvärd!

Överallt är det folk som fyller år, och det händer att jag kommer ihåg att skicka födelsedagskort i tid. Det händer också att jag inte kommer ihåg det. Som nu. Det är fullt upp hemma hos oss, vi hämtade hem en liten Border Collie valp i söndags så nu är det tillbaka till småbarnsåren igen. Samtidigt som den snart 8-åriga storebrorsan, också en Broder Collie behöver sin del av uppmärksamheten. Så ja, vi har att göra, men det är så roligt och mysigt att man väldigt lätt glömmer det mindre roliga.

Hur som, jag tog ett ark kraftpapper, Tim Holtz – Distress Kraft Heavystock och strök Lunar Paste över med hjälp av en spatel, eller palettekniv som det också kallas. Först tog jag Lunar paste i färgen Gold Rush över hela pappret, men inte i något jämnt lager, utan lite hur som helst.

Efter det fortsatte jag med färgen Roar, jag torkade inte emellan utan strök ut pasten och där det blandades, ja där fick det blandas helt enkelt.

På samma sätt la jag sedan ut Lunar Paste i färgen Minty Fresh och allra sist tog jag några få drag med färgen Sike. Nu var det dags att torka alltihopa. Antingen så låter man det självtorka, vilket går hyggligt fort beroende på hur tjockt man lagt förstås. Jag använde min heat tool och torkade försiktigt, blir pasten för varm så får man bubblor.

När allt var helt torrt så tog jag mitt färgade papper och körde det i en embossingfolder, jag använde mig av en folder från Altenew som heter Pressed Flowers. Jag tycker den här foldern är helt underbar och funkar året om!

Sen var det dags att sandpappra! I förra veckan hade jag och Karin aka Pyzzlot en live där jag visade hur man kan använda sandpapper ihop med embossingfoldrar. Missade du den så hittar du filmen på Facebook på Pysslotekets sida, här kommer en länk till filmen.  Men i det stora hela så går det ut på att man tar en bit sandpapper och slipar på de mest upphöjda delarna av mönstret. När jag känner mig nöjd med slipningen så borstade jag bort allt damm med en mjuk trasa. Sen gick jag över med Distress Ink i färgen Ground Espresso och Black Soot. För den här tekniken är det inte så bra att använda blending brushes utan den traditionella Blending Tool funkar absolut bäst!

Kortet skulle förstås även få en hälsning och att använda sig av färdiga texter är ju väldigt enkelt. Som här har jag använt mig av ett paket med färdiga ark som man kan själv foliera i en laminator eller i en Minc maskin. Har du inte någon Minc så kan jag varmt rekommendera dig att beställa en sån via Pyssloteket. Den blir mycket varmare än en laminator och därför blir även folien så mycket jämnar och snyggare. Jag tog ett helt ark från paketet Creative Expressions Sentiment Sheets – Birthday och folierade allt på en gång med Thermowebs Deco Foil i färgen Gold.

Klippte ut just den meningen jag ville ha och satte fast det med Scrapbook Adhesives – 3D Foam Strips, så himla smidigt med färdiga remsor! Sen monterade jag allt på ett svart kortbas jag gjort av svart cardstock från Florence – Smooth som finns i 20-pack.

Jag hoppas mottagaren blir glad och att hon inte läser bloggen idag för nu ligger kortet i brevlådan och väntar på att bli upphämtat av posten.

Här är dagens länklista på produkter jag använt:

 

Önskar dig en strålande dag och glöm inte att det alltid finns tid till pyssel!

Varma kramar /Katti

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar