Jag fick ta till alkohol…

.. för att få loss min kreativa förstoppning. Har ni testat det? Sträcka er efter ett medium eller färger som ni sällan använder. Bara leka en stund?

Det blev en hel hög bakgrunder och några blev även kort!

Jag använder mig av Craft Plastic som är samma sak som Yupo men betydligt billigare per papper. Finns inte hemma just nu men jag vet att Anna kan ta hem om man önskar.
Här använde jag mig av Alcohol inks från Couture creations. Betydligt dovare färgskala än de från ranger och dessutom finns de med olika specialeffekter som glitter och skimmer. Här blev det Glitter Accents Graphite och Golden Age Turquoise. Jag lägger till lite alkohol, i mitt fall isopropanol. Jag har köpt en litersflaska på en bilfirma men det finns hos elektronikställen och jag tror även apotek. Sörj för god ventilation bara!
När min bakgrund hade torkat la jag guldfoil ovanpå (fina sidan upp!) och körde igenom min Sizzix Switch. Foilen fastnar där det är lite klibbigt. Ofta där det har samlats mycket alkoholink!

Här ser man guldet lite tydligare. Jag stansade sedan ut Sending big hugs från Lawn Fawn. Jag stansade ut orden ytterligare tre gånger i svart cardstock och monterade dem ovanpå varandra med lim.

Precis samma princip här. Här har jag använt Ice Blue och Champagne från Metallic serien. Det roliga är att det blev en magiskt fin grön av dessa två! Älskar hur den blev! Svårt att fånga på bild.

Metallicskimmret är så fint! Även här stansade jag ut ordet i min bakgrund och sedan tre ggr i svart cardstock innan jag monterade ihop det. Spara innerdelarna av dina bokstävern från bakgrunden för de ska monteras på din kortbas!

Som sagt, det blev många bakgrunder. 😉 Här har jag använt en alcoink från Ranger. Den heter Pitch Black. Den är svart i sina outspädda form men så fort man börjar flytta den på pappret så får man blå, gröna och till och med lila undertoner. Jag har kombinerat den med  Ice Blue Metallic från Couture Creations. Det syns i skimret i bilden nedan!

Texten här är Giant Happy Birthday från Lawn Fawn.  Här valde jag en liten annan approach än att dekorera med foil. Jag la på ett lager Metallic Flakes från Prima. La ett papper över och tryckte till ordentligt. Sedan sopar man försiktigt av det som inte sitter fast och föser det tillbaka ner i burken. I teorin. I praktiken far alla flagor omkring som ett silvrigt regn, blir lite statiska och fastnar överallt utom i närheten av burken….

Sist ut! Giant Get Well Soon kommer från Lawn Fawn. Annars har jag gjort allt precis enligt samma princip som ovan!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar