Två tanter i olika skepnader

närmare bestämt Aall & Creates Martha Joy och Hello Gorgeous.

Jag har ju nån slags allmän pysselförstoppning för annat än att färglägga figurer från ovan nämnda stämpelfirma samt göra olika bakgrunder till dem… Hoppas ni inte finner det alltför enehanda för mer kommer framöver 🙂

Idag blir det alltså två av tanterna från Aall and creates ganska nya släpp Seniors, med varierande bakgrunder gjorda med saker jag hittade i gömmorna… Det är ju bra att använda det man samlat på sig i bland, he he…

Hello Gorgeous

Kläderna har jag stämplat på lämpligt mönstrat papper, klippt ut och klistrat på, sk paper piecing. Ansiktet och övrigt samt bakgrund är färglagt med vattenfärger utom det sista där jag gjort tapet och golv av mönsterpapper.

Martha Joy

Har även här använt paper piecing till kläderna på  Martha Joy, bakgrunderna är gjorda med vattenbaserade färger. De två översta är stämplar från Penny Black: Berry Bevy och Woodland Wonder som jag har köpt från Pyssloteket tidigare. De finns inte i sortimentet just nu, maila Anna länk för tillgång och pris om du vill förbeställa.

I omgångar färgsatte jag stämpeln med olika nyanser distressinks som sedan fick sig en spray vatten innan stämplingen. Det ger ett mjukare intryck och en slags akvarellkänsla. Torkar med embossingfönen mellan lagren. Använder helst mistin här för att lättast kunna stämpla fler gånger efter varandra på samma ställe. Skapar skiftningar genom att variera färgerna och var på stämpeln jag applicerar färgen.

Textstämplarna kommer från hÄnglar & Wings stämpelset och Giggles från IndigoBlue. Den sistnämnda får du maila Anna och kolla om hon kan få tag på, jag har förbeställt tidigare.

Pyssla lugnt så ses vi igen!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

2 reaktioner på ”Två tanter i olika skepnader

  Linda landby

  (27 februari, 2023 kl. 21:59)

  Så härliga ”tanter” Karin 😍

   Karin

   (14 mars, 2023 kl. 22:01)

   Åh tack! Är usel på att kolla kommentarer här så ursäkta för sent svar! Visst är dessa tanter från Aall and create ljuvliga!?!?

Lämna ett svar