Vem vill inte bli ett pulverproffs!

Ett pulver vill man kanske inte vara, men ett pulverproffs känns som en bra titel. Den 15 april har jag och Dt Babsan en kurs på Pyssloteket där vi kommer att visa olika tekniker inom ämnet pulver.

Vi kommer att prata om Nuvo Shimmer Powders, Lindy’s stampgang Magicals och kanske en sväng om embossingpulver. Vi kommer att visa tekniker och du som kursdeltagare får prova på. Mer om kursen kan du läsa här.

Idag tänkte jag visa ett kort där jag använt mig av just både Shimmer Powder och Magicals. På det här kortet finns det faktiskt massor av olika tekniker, det är ju inte något man tänker på direkt medans man skapar, men nu när jag skriver här så inser jag hur mycket man fixar och trixar med sina projekt. Eller i alla fall jag 🙂

För att hänga med i de tekniker jag använt så lägger jag upp det färdiga kortet direkt.

  1. Jag har använt mig av olika shimmer powders för att göra bakgrunden.
  2. Sedan en embossingfolder för att få struktur.
  3. För att få strukturen att sticka ut ännu mer så har jag heatembossat med ett wow embossingpulver i silver.
  4. Två olika diecuts
  5. Färgläggning och embossing av fjärilen
  6. Fix o trix med XOXO

Bakgrunden gjorde jag på ett Distress Mixed Media heavystock, funkar till i stort sett alla tekniker. Vet man med sig att man kommer att använda massor med vatten så rekommenderar jag ett watercolor paper istället. En sprayflaska med vatten kan vara bra att ha, men det räcker även med ett vattenglas och pensel. Det beror lite på vilken effekt man önskar. Till just det här kortet använde jag färgerna du ser på bilden nedan. Den blå i mitten heter Blue Blitz och är ett Shimmer Powder från Nuvo.

Att göra egna dekorationer är roligt. Tex så kan något utstansat bli mycket roligare än bara en bit papper. Här har jag stansat ut ordet 3 gånger i svart cardstock, jag använder gärna Lawn Fawns cardstock, tjockt, stabilt och bra färger. Jag limmade ihop alla tre så det blev riktigt tjockt och stabilt. Därefter heat-embossade jag med ett silvrigt och glittrigt pulver från WOW. 

Här är en snabb genomgång av hur jag gjort. Men i filmen la jag även på ett lager clear powder i slutet.

Dekorationen på kortet fick bestå av en fjäril som jag stansat ut och färglagt med Lindy’s stamp gang Magical Powders, lång titel på den produkten… Fjärilen kommer från ett stämpelset från Tim Holtz som heter Flutter. Först stämplade jag med svart stämpeldyna. Den här från Altenew är grym, den är supersvart och ger ett jämnt och snyggt resultat. Eftersom det är en sk pigment ink så torkar det lite långsammare och passar därför perfekt att heatembossa. Vilket jag gjorde. Så först embossade jag de svarta konturerna med genomskinligt embossingpulver. Därefter färglade jag fjärilen. Sen kände jag att jag ville att den skulle poppa ut lite mer så då embossade jag hela fjärilen med clear embossingpulver.

Även här finns en liten kort videosnutt, dock fick jag sällskap i slutet och filmen fick ett abrupt slut 🙂

Sist och faktiskt minst är det små paljetterna jag använt. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken förpackning de kommer ifrån, men här finns det massor att välja och vraka emellan.

Så nu hoppas jag du blivit än mer sugen på att få bli ett pulverproffs!

Kurs om pigmentpulver: lördag 15/4 kl.11-14

Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller!

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar