Distress oxide spray på Kraft Heavy Stock

Jag har inte varit helt nöjd med mina Distress Oxide sprayer. Jag insåg, efter att jag haft dem ett tag, att jag inte helt diggade den mjölkiga effekten som blir när man använder dem med vatten. Tills jag upptäckte pappret Distress Kraft Heavy Stock. Nu är jag helt såld! Jag brukar alltid använda vitt papper som bas, så när jag under en kurs fick lära mig att det faktiskt finns fler underlag än vitt (*ha ha*) så har det gått åt kraft-papper här hemma 😉 Det naturfärgade pappret passar perfekt ihop med den mjölkiga effekten man får när man använder Distress Oxide sprayer med vatten. Win-win!

Till nedan kort så har jag använt mig av;

Är det någon av grejorna ovan som du blir sugen på men som inte finns hemma just nu, släng iväg ett mail till Anna så kan hon ta hem.

En liten sneak peak så ni vet vart vi är på väg:

Vi börjar med bakgrunderna. Skär ut papper i den storlek du vill ha, jag har gjort mina till amerikanska A2 vilket innebär 4,25 x 5,5 inch. Jag valde sedan ett par stenciler från Stampers Anonymous och la ett tunt lager med texture paste. Om man vill kan man givetvis använda Crackle texture paste också;

Så här ser det ut efter ett tunt lager;

Låt det torka ordentligt för sig självt. Texture paste blir bäst om man inte försöker skynda på torkningen med fön, pasten kan då bubbla upp. Det tar inte speciellt lång tid för den att torka om man gör ett tunt lager, 30-60 minuter så är man helt på säkra sidan. Välj sedan ut ett par färger med Distress Oxide Spray och se till att skaka flaskorna så att pigmentet blandas upp ordentligt. Kom ihåg att skaka från sida-till-sida, annars kan sprayen få för sig att läcka ut genom korken. Du ser att det är ordentligt blandat om du tittar i botten på flaskan och det inte längre ligger ett lager med pigment där.

Jag sprayar sedan mitt papper rikligt med vatten, 3-4 sprut ungefär. Sedan sprayar jag mitt papper med valda färger:

Vattnet får nästan färgerna att upplevas som självlysande, häftigt :). Jag brukar här tippa mitt papper fram och tillbaka och låta färgerna flyta ihop. Lägg till mer vatten om det inte flyter tillräckligt. Torka sedan med din Heat tool;

Man kan fortsätta med att applicera lager på lager precis som ”vanligt” men jag märkte här att jag fick en ganska cool effekt med endast 1-2 lager och lät vattnet göra jobbet åt mig. Här kommer några färdiga alster med bakgrunder gjorda med texture paste och Distress Oxide Spray;

Här har färgerna; Mustard Seed, Picked raspberry, Seedless preserves och Peacock feathers fått jobba. Korten är sedan monterade på svarta cardstock, dekorerade med kaniner, ägg och hjärtan från Sizzix senaste släpp Bunny Stitch. Texterna kommer från Ideo-logy Small Talk stickers. Här kommer några närbilder;

Kaninerna består av 2 dies, en bakgrund och en detaljerad förgrund. Bakgrunden har jag skurit ut ur färgad cardstock och den främre har jag skurit ut i vit cardstock som sedan är heat embossad med Hero Arts White Puff embossingpulver. Detta pulver puffar upp och gör att ytan känns ”fluffig”. Används ofta som snödetalj men varför inte som fluff på en kanin 🙂

Kryssen som kommer med monterar man där man vill, om man alls vill använda dem. Ger intrycket av älskat gosedjur. Jag har gjort diecut inlay för ögonen, nosen och örat genom att skära ut färgat cardstock och sedan monterat tillbaka detta i hålen på den vita kaninen.

Hoppas du blivit inspirerad att testa Distress Kraft Heavy Stock (om du inte redan gjort det innan). Distress Oxide sprayerna går varma här hemma nu, alla färgkombinationer måste testas ;).

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar