På en skala mellan stramt och stökigt?

Har du någonsin funderat över din stilbredd? Den gångna veckans pyssel fick mig att fundera över min. Jag skapade ett kort och ett art journal uppslag och kom fram till att de var väldigt väldigt olika. På skalan mellan stramt och stökigt låg de på varsin extrem kan man säga.

Men det fanns oxå såklart saker som höll slattens samman, exempelvis bägge går i grönt med rosa som accentfärg och en ett framträdande element är blommorna..

Om du bestämde dig för att skapa två väldigt olika alster men ändå element som höll ihop dem hur skulle det bli då? Tror du man skulle gissa att det var samma kreatör till bägge alstren och vad skulle i så fall avslöja det? Utmana dig själv och testa vettja!

Apropå utmaningar du har väl koll på att Pyssloteket vårliga Cybercrop (dvs. Digitala pysselträff) startar nästa vecka. Allt du behöver göra är att se till att vara med i Pysslotekets Facebookgrupp och följa instruktionerna där. Det är fasligt inspirerande i Designteamets chat just nu när vi preppar inspirationsalster till alla utmaningar.

Först tänkte jag presentera det strama alstret: Ett krya på dig kort till min kollega som brutit foten.

När jag i efterhand funderar över vilket som var mitt bästa pysselköp 2023 är jag nästan helt säker på att Lawn Fawns dieset Secret garden window skulle komma på topp tre! Den har på kort tid blivit en favorit och används ofta. Särskilt eftersom den passar väldigt bra med mer än bara Lawn Fawns sortiment. Här har jag använt den tillsammans med Altenews stämpelset Armchair och milt gröna och ljust ljust rosa papper från ett av Primas pappersblock.

Jag har också kompletterat blommorna med ett par från Lawn Fawns set Magic Iris Floral Wreath Add-On och blomsterdekorationer från Dress my craft . Textstämpeln kommer från Altenews Echinacea stämpelset . Tycker hela designen på kortet andades lugn och ro.

Låt oss nu kika på den andra änden på skalan, den lite mer stökiga. Här är det gröna mycket mer skarpt. Bakgrunden är sprayad Lindy’s Stamp Gang Flat Fabio Spray set Carribean Cruise(beställningsvara från anna@pyssloteket.se).

Texten är skapad med Distress Oxides från Altenews stencil the alphabet stencil – oh ett så användbart köp!!

Jag bestämde mig för att använda Dina Wakleys fina Collagepapper Church doodles. Trots att det är väldigt tunt är det väldigt tåligt för sprayfärg. Jag sprayade med Dylusions Shimmer spray, blomsterknopparna i rosa och bladen i grönt. Jag sprayade på baksidan av det tryckta (då stör det inte motivet) och lät det torka innan jag klippte ut. Jag stämplade oxå i bakgrunden med en gammal pensionerad favoritstämpel från Hänglar Wings. Men du kan nog hitta motsvarande bakgrundsstämplar bland exempelvis Aall and creates stämplar.

Sedan fäste jag bladen och ansiktena som knoppar med ett medium som ”lim”. Sist ritade jag lite accenter med vit penna och stänkte med sprayfärg.

Så roliga att göra dessa bägge alster! Ibland irriterar jag mig på min spretighet, som om jag liksom inte har en egen stil men jag kanske istället borde se det som en väldigt bred skala som jag skapar på och det är ju lite av en tillgång då, eller vad säger du?

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar