Inspiration till Mariannes interaktiva utmaning i vårens CC

Ni har väl kollat in vår Cybercrop som pågår mellan den 1-16 april i Pysslotekets Facebook-grupp? Där kan man delta i en mängd olika pyssliga utmaningar med möjlighet att vinna priser. Men den största behållningen tror jag bara är att bli inspirerad av andra och få pyssla tillsammans. Jag håller i en av utmaningarna, ”Mariannes interaktiva” där tanken är att du ska skapa ett kort med ett interaktivt element, något som rör på sig! Det kan vara en kortvikning, en interaktiv die eller t.ex ett skak-kort. Det finns några kriterier till, kortet måste också innehålla följande;

  • Ink blending
  • Dies
  • Stämplar

Jag har skapat två kort som inspiration till detta som jag tänkte dela med mig av nedan.

Först ut ett ”pivot pop up card” gjord med Lawn Fawn die set Pivot popup. När man öppnar kortet så snurrar det ut en panel som sträcker sig över kortets längd. Kolla in Lawn Fawns eminenta introvideo på hur man skapar ett kort med hjälp av denna die för att se hur man gör.

De flesta sakerna jag har använt kommer från Lawn Fawn förutom två av stencilerna som är från My Favorite Things;

Jag har gjort ink blending med Distress Oxide och Distress Inks. Färgläggning av figurerna är gjorda med alkoholbaserade pennor.

Jag skar ut alla mina delar först i pappret Distress White Heavy Stock (även rektanglarna) för det är ett bra papper för ink blending.

Innan jag satte fast mina två rektanglar i en kortbas, kapade jag en liten liten bit vid bigningen i mitten så att jag skulle kunna stänga kortet ordentligt. Sedan satte jag dit min interaktiva bit (den som ser ut som ett flygplan på fotot). Använd dig av en riktigt stark tejp, t.ex denna Powertape, med tanke på att kortet antagligen kommer att öppnas och stängas MÅNGA gånger. Jag dekorerade även min panel med de stämplade figurerna innan jag satte fast den över ”flygplanet”.

Det är betydligt enklare att dekorera panelen INNAN man har satt fast den, annars blir det väldigt pilligt.

Framsidan gjorde jag riktigt enkel för att man verkligen ska få ”wow-faktorn” när man öppnar kortet:

Här använde jag mig av mönsterpapper och skar endast ut en extra scallopped circle som jag dekorerade med lite vattendroppar och sedan björnen från Here for you bear.

Mitt andra kort blev ett ”shadow box card” som kan postas helt plant och sedan viker upp sig till en låda. Jag har även här använt produkter från Lawn Fawn;

Jag har gjort ink blending med Distress Oxide och Distress Inks. Färgläggning av figurerna är gjorda med alkoholbaserade pennor.

Alla bitar skars ut ur Distress White Heavy Stock papper innan jag gjorde ink blending. Jag använde mig av Distress Oxides och sedan guldfärgad vattenfärg samt vit och blå akrylfärg från Dina Wakley för att stänka. För att det skulle bli enklare att tejpa ihop min låda så tejpade jag för fästena innan så att det inte kom någon ink blending på dem. Absolut inget man måste göra men tejp fäster bättre antingen på obehandlad yta eller på RIKTIGT torr yta. Jag hade lite bråttom när jag skulle sätta ihop detta så jag chansade inte och tejpade för helt enkelt.

När all stänkning var klar så såg mina delar ut så här. Dags för montering. Använd en riktigt STARK tejp, som t.ex denna Powertape, med tanke på att kortet ska tålas att kunna öppnas och tryckas ihop många gånger.

Jag dekorerade även låda runt om med stämplade figurer och en remsa med gräs.

På baksidan av kortet så kan man göra plats för sin hälsning. Jag bestämde mig för att inte lägga dit någon på detta kort, ibland så ”får det bara inte plats” 😉  Men, man kan alltid fästa dit något i efterhand.

På sista sidan så finns ytterligare en groda och några ”cigarrer”, eller kaveldun som det korrekta namnet är.

Hoppas ni blivit inspirerade att skapa något interaktivt för vår CC-utmaning. Ni hittar all information om CC:n i vår Facebook-grupp.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar