Lika/olika layouter – del 1

Vad händer om man ger två scrappare mönsterpapper från samma pappersserie? Jo det blir så klart en massa lika olika layouter!

I Designteamet har vi ju ständigt puttrande idéer och utmaningar. Så kom vi på att vi skulle be Anna plocka ut två likadana kit till Tettiz och mig för att se hur likheter och olikheter hur materialet tog sig uttryck i två olika personers händer. Det tänkte vi kunde vara inspirerande. Idag bloggar jag med mina 9 (!) LOs och imorgon kommer del 2 då bloggar Tettiz sina, Vilken kavalkad va?!

Anna valde ut serien She’s Magic och arken Dreamer, Pen Pals, Sincerely yours, Across the Sea, Real life, So good, Best Friends, Sparkle och A Simple Hello. Vi fick också med washitejp från Doodlebug – Delightful Dots och paljettmixen i rosa från Nellie Snellen. Vi fick båda stickersark med ord i turkost och guld, men de har jag sparat till när vi gör kort av resterna.

Utöver det kit som Anna plockat ihop åt oss har jag använt stickers från serien Sweet Rush och bokstavsstickers från Simple Stories alpha stickers Book – de är helt klart en favorit!! Jag har även använt bokstavsstämplar från Aall and create – Snippet Alphabet – så himla läckert (kika på skolgårdslayouten). Jag har också använt ett par dies bl.a. Lawn Fawns alfabet Henrys ABC. Sist men inte minst har jag använt Distress inks och Dylusions vita ink spray.

Både Tettiz och jag tyckte att den här serien passade särdeles bra till Scrapbook Layouter. Och vi båda gillar det mindre formatet 6×8”. Där slutar kanske likheterna. Ni får avgöra imorgon!

Jag gillar att använda mycket papper, och sätter flera olikmönstrade papper omlott. Jag lämnar oftast väldigt lite sk. White space, dvs tom yta. Dekorerar gör jag gärna med objekt från pappret som jag klipper ut. Men nu mindre snack, låt kavalkaden börja.

Jag valde foton från vår kryssning till Ystad och Visby helt enkelt därför att Carlsberg-burken matchade det gröna baksidan från Pen Pals. Det blev fint tillsammans med kamerorna från Real life

Jag skrev även ut foton från biljetterna och rutten genom skärgården. Texterna är urklippta från arket Best Friends.

Det var tacksamt att fortsätta välja bilder som färgmatchade pappren, som glassen i Visby matchade det gula i Sincerly Yours och det korallröda i Dreamer. Det randiga och bilden på glassen är från arket A simple hello. Som ni ser har jag även dekorerat med paljetterna här.

Jag gillar att använda många foton på varje sida och därför skriver jag oftast ut själv på min Selphy skrivare och anpassar storleken på korten. Till det grönprickiga adderade jag är det mosaikliknande pappret från Best Friends som jag tyckte passade för Visby.

Jag ramar gärna in sidan med tunna handritade ramar med svart eller vit penna.

Utöver min ordvits var den här också kul att göra där jag rev remsor för att likna vågor och passade in pappret mot fotots horisont. Pappret är från arket Real life. Jag har färgat in de rivna kanterna med Distress ink. Jag tycker den lilla urklippta flaskposten från pappret Across the sea är en fin detalj. Washitejpen som bård tycker jag blev fin.

Nästa stopp på resan var Ystad. Här blockade jag rött och grönt från äppelträden längs med stranden, pappret med fåglarna heter Dreamer.

Här är bilder från en annan resa. Jag tycker hela serien passade så bra till dessa resor som inte involverar palmer och stränder.

Det somriga blommiga pappret heter Sparkle. Här har jag färgat in kanterna lite med Distress ink för att få det att gå bättre ihop med färgerna i fotot.

Här har jag faktiskt använt mönsterpapper (Across the sea) direkt som bas för LOn. Alltså ingen vit cardstock i botten.

Vissa papper bjuder in till särskilda motiv. Jag tänkte direkt att jag skulle hitta en bild med barnen på väg till/från skolan när jag såg Pen Pals.

Det är kul att scrappa på det sättet att leta bilder efter de papper man vill använda istället för tvärtom. Och till dagens nionde LO, pappret So good – det kändes helt givet för mina väldokumenterade körsbärsträd att landa på det. Men jag ville tona ner pappret lite i färg för att passa bättre med fotona och sprayade därför med vitt ink spray från Dylusions. (Beställt från Anna)

Jag använder Flipbook album från Simple Stories. Det kan passa för en kortare resa eller mindre teman. Men det går oxå att bygga på dessa album i den omfattning man vill.

Hoppas ni fått lite nya scrapidéer eller kanske som jag fastnat för serien She’s Magic. Annars får ni en ny chans imorgon med Tettiz!

Detta är vad som är kvar från kitet. Inte mycket efter pappersintensivt scrappande, men det kan säkert bli något av det med och Tettiz och jag har såklart idéer för det med så håll utkik så får ni jämföra hur vi kokar ihop resterna.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar