Som en påse Gott & blandat

Hej på er! Idag visar jag en layout och fyra kort. Men först så tänkte jag berätta hur jag gjort denna layout.

Jag började med att preppa mitt släta cardstock med Dina Wakley Media, Clear Gesso. Efter det stänkte jag Nuvo Shimmer Powder, Cherry Bomb och sprutade med vatten på. Jag fick vara snabb med fönen och styrde pölarna lite dit jag ville. Efter det kladdade jag lite streck med  Lunar Paste, Clear Skies. Jag har nyss upptäckt dessa enormt läckra färger och har insett att alla färger ska flytta hem till mig.

Det har kommit en ny stencil från Visible Image, som är riktigt cool. Den heter Breakout. För att färga in stencilen använde jag Distress Oxide, Black soot. För att få mer effekt sprutade jag litegrann med Mica Stain. Jag stansade ut blommor från Sizzix Thinlits Small Tattered Florals. Den kan du beställa av Anna. Vissa av blommorna sprayade jag med Dina Wakley Media Gloss Spray, Turquoise och resten med Ruby. Sedan stänkte jag några stänk på blommorna med Black.  Texten Love är ett så snyggt alfabet från Altenew. Jag älskar att det är smala höga bokstäver.

Kassettbandet är så nostalgi för mig. Det är en die med tillhörande stämplar från Mft. De är rätt dyra men så värda pengarna, i mina ögon.  Jag får verkligen en tripp bak i tiden bara att se på dem. Vill du förbeställa dem finns det Info här.

Till detta kort precis som på Layouten har jag använt mig av Altenews stencil, Warp Speed.

Jag embossade den med Wow embossing powder, Bright white. Easy Peasy klart!


Även detta kort blev klart på ett kick. Det är härligt när det går undan. Eller hur? Jag har använt en stencil från Mft (maila Anna) som jag färgade in med Distress Oxide, Black soot och Mustard seed. Det är alltid snyggt med guld som i mina ögon gör kortet lyxigare. Lawn Fawn har ett pack med guldpapper, som är riktigt snygga.

Jag blev även sugen på att göra ett skimrande kort. Det blänker så fint att till och med skatorna skulle vilja ha det, haha. Jag körde mitt vita papper genom en embossingfolder från Altenew,

Diamond Stars. Därefter målade jag med Lunar Paste. Jag använde färgerna Fake Plant och Clear Skies. Lawn Fawns alfabet, Henry’s ABC’s stansade jag två gånger i guld och svart. Därefter tog jag fram mina snygga stora siffror från Altenew, Bolds Numerals Die och stansade dem i    guld. Vill man använda foil och inte har någon maskin för det är  Deco Foil Peel N Stick Toner så bra produkt. Till detta kort har jag stansat ut Simple and basic Flowers cutting dies direkt på dessa ark från Deco Foil. Sedan laminerade jag dem med bakplåtspapper emellan. Jag valde till dessa blommor Thermoweb Deco Foil Rainbow. Tillslut duttande jag Nuvo drops i svart och vitt.

Jag blev sugen att göra ännu ett kort och använde samma Peel N Stick Toner, som jag länkat ovan. Jag klippte ut en lagom stor bit och körde igenom min Sizzix ihop med en folder från Altenew, Arshes. Den är så snygg! Jag gjorde samma procedur som ovan med bakplåtspappret men valde denna gång att använda en annan Thermoweb Foil –Lapis Watercolor. Jag valde till detta kort blommor från Creative Expressions. De kan Anna ta hem till dig om du är sugen. Jag är iallafall väldigt glad för mina.

Det var allt för mig idag! Jag hoppas du fått inspiration till att skapa. Kram Dt Stephi

Inläggsförfattare: Stephi

I 13 år har denna fantastiska hobby funnits i mitt liv. Jag älskar stenciler och kan inte få nog av dem. De är ju den perfekta basen till mycket man skapar! Färglägger med akvarell och gör många egna bakgrunder. Är en stor fan av Oxide ink, något jag ej kan vara utan! Inte stämplar heller.

Lämna ett svar