Lindy’s Magicals och monoprinting

För några veckor sedan så fick en bunt med Lindy’s Magicals följa med hem till mig. Lindy’s Magicals, är likt Nuvo Shimmer Powder, en pulvriserad vattenfärg som aktiveras med hjälp av vatten. Här tänkte jag visa lite vad som händer när man går loss med dessa pulver och stenciler och gör en teknik som kallas monoprinting:

Jag har använt mig av

För denna teknik så gäller det att hitta en stencil med ”lagom” stora hål och mönster. Man vill att pulvret både ska falla igenom stencilen och vara kvar på stencilen så man får mönster på båda ställena. Skär upp en BUNT med papper, detta är väldigt beroendeframkallande så se till att vara förberedd. Man vill oftast bara testa fler och fler kombinationer av färger.

 1. Lägg ett papper på din arbetsyta, lägg stencilen ovanpå och sprinkla på pulver. Till de bakgrunder jag visar så har jag använt 2-3 färger. Detta pulver, likt Nuvo Shimmer Powder, är väldigt pigmentrikt så LITE pulver räcker men se till att sprida det över ytan.
 2. Spraya sedan på vatten. Jag använder en Distress Sprayer och det blir oftast 4-6 dushar med den.
 3. Lyft sedan försiktigt av stencilen, vänd på den och tryck den mot ett nytt papper.
 4. Lägg på ett hushållspapper som fångar upp överflödigt vatten.
 5. Lyft stencilen och vips så har du två bakgrunder på ingen tid alls.

Här ser du några av mina testar med ovan stenciler och färger;

Och när man nu sitter där med en BUNT med bakgrunder, vad gör man då med dessa sedan. Jag älskar ju att göra bakgrunder men har en tendens att sedan lägga dessa på hög för att ha ”sedan”. Men nu tänkte jag ta mig i kragen och se till att få till kort med dessa med en gång så här har jag en bunt med förslag vad du kan göra med dina bakgrunder. När det gäller vissa bakgrunder så vill man verkligen inte täcka över för mycket av dem utan vill verkligen låta dem få bli stjärnan. Då passar det bra med en diecut av något slag t.ex Sizziz Bunny Stitch eller Altenews Bold Alphabet nedan. Blev resultatet mer ”bakgrundsaktigt” så passar det bättre med lite layering som med ölflaskan och ölglaset nedan.

Här har jag använt både den positiva och negativa trycket av stencil Petal Burst. Kortet till vänster använder bokstavsdies från Altenew, Bold alphabet och en text från Stampers Anonymous / Tim Holtz Noteworthy. Kortet till höger har än äldre blomstämpel från Altenew, men det finns många härliga nya i butiken.

Här har jag använt det negativa trycket av stencilen Overlapping Circles. De är sedan dekorerade med två äldre stämplar från Stampers Anonymous / Tim Holtz och texter från Stampers Anonymous / Tim Holtz Noteworthy. Det finns liknande i sortimentet från Visible Image i butiken.

Här blev det Sizzix kaniner från dien Bunny Stitch som fick dekorera en bakgrund från Overlapping Circles stencilen och en text från Stampers Anonymous / Tim Holtz Noteworthy. Här ville jag verkligen använda hela avtrycket jag gjort och bestämde mig då för att göra ett fyrkantigt kort för att få med en kant med blå cardstock.

Ytterligare en kanin från Sizzix dien Bunny Stitch på en bakgrund gjord med stencil Sunburst stencil från Altenew och en text från Stampers Anonymous / Tim Holtz Noteworthy. Kaninen är heatembossad med embossingpulver från Wow.

Jag hoppas du blivit sugen på att testa Lindy’s Magicals med tekniken Monoprinting. Jag blev sugen på att skaffa fler färger… 🙂

Passa på att komma till butiken på torsdag 4 maj då vi har Mingelkväll och även visar demos av produkter. Vill du se mer av pulvren då så passa på att komma förbi.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Lindy’s Magicals och monoprinting

  Maria Lindell

  (1 maj, 2023 kl. 14:45)

  Wow dom blev super fina!😍 Tack för inspirationen!

Lämna ett svar